Gjester Island for fjerde gang

Reykjavik var Rosenborgs aller første destinasjon i Europacup. Onsdag spiller laget for fjerde gang på sagaøyene.

Annonse:

Tor Kleveland fikk æren av å bli tidenes første målscorer i Europacup-sammenheng for Rosenborg, da han satte inn 1-0 mot KR i Reykjavik i 1. runde av cupvinnercupen i 1965. Samme mann gjorde at gjestene gjenvant ledelse i den islandske hovedstaden, før Tore Pedersen sørget for at Rosenborg vant 3-1.

3-1 ble også sluttresultatet på Lerkendal, etter Rosenborgs første møte med islandsk motstand. Siden har det blitt to turer til sagaøyene - før årets tur til Reykjavik.

Eneste tap

I 2011 var Breidablik motstander i 2. kvalifiseringsrunde til Champions League. Fem scoringer - av fem forskjellige RBK-spillere - sørget for at Rosenborg tok med seg 5-0 til returoppgjøret på Island. Breidablik vant oppgjøret 2-0, Rosenborgs eneste tap på seks forsøk med islandske lag.

Helland matchvinner

Pål-André Helland ble kampens eneste målscorer sist Rosenborg gjestet Island, tilbake i 2015. Da var det Valurs byrival KR som sto på motsatt banehalvdel. Det måtte et straffespark til for å skille lagenes første møte i Reykjavik. André Hansen holdt også nullen mot gamleklubben i returoppgjøret på Lerkendal, som endte 3-0 til Rosenborg. Fredrik Midtsjø, Pål-André Helland og Alexander Søderlund sørget for en komfortabel seier og avansement i Europaliga-kvalifiserings andre runde.

Dobbeltmøte med Valur blir klubbenes aller første oppgjør mot hverandre, selv om lagene står med 46 seriemesterskap tilsammen (Valur har 21, Rosenborg 25). 

Annonse fra Eliteserien: