IMG_7171

Rosenborg og COOP delte ut 100 000 til breddefotballen

Foran 21 000 tilskuere på Lerkendal mottok Skaun BK, Gimse IL, Romolslia Sportsklubb og Beitstad FK støtte fra Coop-RBK fondet til sitt arbeid for like muligheter i barne- og ungdomsfotballen.

Annonse:

Siden 2015 har RBK-brødet vært en viktig brikke i samarbeidet mellom Coop og RBK, og salget av brødet i Coops butikker finansierer et fond for regional talentutvikling. Hver gang det selges et brød i butikken går én krone til dette fondet.

I 2023 ble midlene øremerket til klubber som gjør det lille ekstra for å legge til rette for like muligheter i barne- og ungdomsfotballen.

Blant de mange gode søknadene som kom inn har Coop og RBK valgt ut fire klubber som lørdag ble invitert til å motta støtte på 25 000,- hver på Lerkendal i pausen under Bodø/Glimt-kampen.

Pengene ble utdelt av Sponsor- og medlemsansvarlig i Coop Midt-Norge, Unni Lunde Haagenstad og daglig leder i Rosenborg, Tore Bjørseth Berdal.

- Vi er opptatt av å stimulere til at fotballen er en arena som inkluderer alle. For å oppnå dette må man jobbe aktivt for at flest mulig skal kunne delta, uavhengig av kjønn, legning, fysiske og psykiske forutsetninger, økonomi eller språk, sier Haagenstad.

Da vi skulle sette søknadskriteriene for 2023 valgte vi å støtte klubber som en ekstra innsats for å sikre like muligheter i barne- og ungdomsfotballen. Temaet berører mange kategorier, men vi ser spesielt at flere barn og unge faller utenfor på grunn av økonomiske utfordringer, forklarer hun videre.

Viktig for RBK

- Vi i RBK er veldig opptatt av å støtte opp om det arbeidet som skjer ute i breddeklubbene. Samfunnsansvaret står sterkt i klubben, der deler vi og Coop samme verdisyn. Vi er opptatt av å engasjere oss lokalt, sier Berdal.

Samfunnsansvaret står sterkt i klubben, der deler vi og Coop samme verdisyn. Vi er opptatt av å engasjere oss lokalt, sier Berdal.

Skaun BK ønsker å etablere et fond hvor lagleder/foresatte kan søke for å få dekt utgifter til aktivitetsavgift, utstyr mm når økonomien ikke strekker til.

Gimse IL har opprettet en «byttehylle» med fotballklær og utstyr. De har søkt om midler til få skaffe mer klær og utstyr utover det som doneres slik at man kan tilby
flere å låne uten at de trenger å betale for det.

Beitstad IL har ekstra fokus på samhold og inkludering for å sikre at det fortsatt kan være et fotballtilbud til barn og unge som bor der.

Romolslia Sportsklubb jobber aktivt for at fotball skal være en aktivitet for alle i nærmiljøet og er opptatt av å opprettholde et mangfold i klubben, med stort fokus på inkludering.

 

 

Annonse fra Eliteserien: