Rosenborg støtter pride

Rosenborg hadde en markering for Pride i hjemmekampen mot Sarpsborg, og kommer også i fremtiden å støtte slike markeringer.

Annonse:

Åge Hareide uttalte tidligere i dag at Pride og andre markeringer ikke hører til på en fotball-arena. Det har skapt reaksjoner. 

- Dette er Åges mening og ikke klubbens ståsted. Vi mener dessverre at det er slik at det fremdeles er behov for ulike markeringer i fotballen - også Pride. Rosenborg har en sterk stemme og er et forbilde. Da er det viktig at vi bruker vår posisjon til å bidra til at det blir likeverd i samfunnet, sier styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng. 

- Samtidig har vi en åpenhetskultur i Rosenborg som gjør at Åge selvfølgelig skal få mene det han ønsker, fortsetter Koteng. 

Åge Hareide støtter Pride-markeringer, men er usikker på om fotballarenaen er riktig sted. 

- Jeg er blitt sitert på at Pride er propaganda. Det mener jeg selvfølgelig ikke, og det beklager jeg. Jeg støtter Pride, men savner tydelige retningslinjer fra fotballens organer på hvilke markeringer man skal ta inn på fotballbanen, sier Hareide.

- Fotball er en plass for alle. Jeg bryr meg ikke om du er fattig, rik, mørk, lys eller hvilken legning du har, sier Hareide. 

Hareide roser UEFAs "No to racism"-kampanje som har pågått i årevis.

- UEFA bør også sette i gang tilsvarende kampanjer for Pride, sier Hareide. 

Annonse fra Eliteserien: