Rosenborg til play-off!

Maribor ga Rosenborg kamp i førsteomgang, men etter pause kjørte Rosenborg i fra og sikret play-off-plass til UEFA Champions League!

Annonse:

Rosenborg hadde 3-1 å gå på fra det første oppgjøret, men skulle få kamp om Play-off-plassen i returoppgjøret. Tolv minutter var spilt da Rudi Požeg Vancaš ble spilt alene gjennom, men André Hansen vant duellen.

Alexander Søderlund var svært nære på et Meling-innlegg noen minutter senere, men keeper gjorde en god redning på headingen fra seks meter. 

Utover i omgangen tok Maribor mer og mer over. Gjestene vant mange av de jevne duellene og etablerte tidvis et press på Rosenborg. Požeg Vancaš kom til en ny farlig avslutning etter knappe halvtimn, men denne gang rett i en RBK-spiller. 

Maribor måtte fremover og det åpnet seg kontringsrom for RBK. Det forsøkte Konradsen og RBK å utnytte ti minutter før pause, da midtbanespilleren ble spilt gjennom på venstresiden, men skuddet ble blokkert til hjørnespark.

På det tredje forsøket fra Rudi Požeg Vancaš tok Maribor ledelsen. Et minutt på overtid i førsteomgang fikk han igjen sjansen fra kloss hold og denne gangen dunket han ballen opp i nettaket. 

Men i andre omgang slo Rosenborg kraftig tilbake! Åtte minutter var spilt da Baba Akintola satte på storfarten på høyresiden og løp fra backen. Han la ut til Alexander Søderlund som styrte inn utligningen!

Og nå var Rosenborg skikkelig i giret! En drøy time var spilt da Hedenstad la en presis dødball inn foran mål og Konradsen vant hodeduellen foran mål og headet ballen flott forbi keeper. Rosenborg i føringen til enorm jubel på Lerkendal!

Utover i omgangen ble avstandene Maribor-laget større, mens Rosenborg hadde mer å gi. Ni minutter før full tid fjernet Anders Konradsen all tvil. Han tok med seg ballen inn fra høyresiden og la den rolig og aldeles nydelig opp i lengste kryss! Et vakkert punktum på en sterk andreomgang og Rosenborg er videre til play-off i Champions League med totalt 6-2 over Maribor!


Kampfakta:

Rosenborg - Maribor (0-1) 3-1 (6-2 sammenlagt)
Kvalifiseringsrunde 3, kamp 2
UEFA Champions League
13. august 2019 kl. 19.00
18 564 tilskuere

Mål:
0-1 Rudi Požeg Vancaš 45+1'
1-1 Alexander Søderlund 53'
2-1 Anders Ågnes Konradsen 61'
3-1 Anders Ågnes Konradsen 81'

Rosenborg (4-3-3):

André Hansen

Vegar Eggen Hedenstad
Tore Reginiussen
Even Hovland
Birger Meling

Mike Jensen (Anders Trondsen 87')
Marius Lundemo
Anders Konradsen (Emil Konradsen Ceide 90')

David Akintola
Alexander Søderlund
Samuel Adegbenro (Gjermund Åsen 78')

Maribor (4-2-3-1):

Kenan Pirić

Martin Milec
Saša Ivković
Špiro Peričić
Mitja Viler

Alexandru Cretu
Blaž Vrhovec

Dino Hotić (Martin Kramarič 87')
Rok Kronaveter (Andrej Kotnik 69')
Rudi Požeg Vancaš

Marcos Tavares (Luka Zahovič 69')

Annonse fra Eliteserien: