Rosenborg ute av NM

Rosenborg er slått ut av Norgesmesterskapet etter at de regjerende mestrene Viking ble for sterke i Stavanger.

Det var Viking som taklet det glatte kunstgressdekket best da det høljregnet ved kampstart i Stavanger. Det ble upresist fra begge lagene den første halvtimen, men etter 33 minutter vippet Viking stillingen sin vei da Veton Berisha la inn fra venstre og Kristoffer Løkberg headet inn 1-0.

Rosenborg fikk ikke angrepsspillet til å stemme i første omgang, men Edvard Tagseth kom likevel svært nær en utligning da han sendte ballen i tverrliggeren minuttet før pause.

De regjerende norgesmestrene Viking skulle gjøre Rosenborg vei til et avansement enda lengre fem minutter ut i andre omgang. Ballen ble igjen slått fra venstre og denne gangen gikk ballen via handa til Yann-Erik de Lanlay og i mål.

Rosenborg forsøkte å svare og skapte igjen spenning elleve minutter senere. Carlo Holse tok en herlig dragning på kanten av 16-meteren og dunket ballen opp i nettaket til 2-1.

Men det var Viking som skulle gå seirende videre til neste NM-runde. Med drøyt ti minutter igjen på kampuret kontret Viking og Zlatck Tripic mottok ballen i 16-meteren. Han la den kontrollert ned i hjørnet og Viking ledet igjen med to mål.

Rosenborg klarte aldri å slå tilbake og er dermed slått ut av Norgesmesterskapet.

Viking - Rosenborg (1-0) 3-1