Sadiku klar for Rosenborg

Agon Sadiku er Rosenborgs nye spiss og har skrevet under på en kontrakt ut 2027-sesongen.

Annonse:

20-åringen kommer fra finske Honka og har skrevet under på en femårskontrakt med Rosenborg. Han ankom Trondheim fredag ettermiddag og har gjennomført de obligatoriske medisinske testene for å fullføre overgangen til Norges største klubb.

- Jeg er veldig glad for å være her. Jeg har vist om interessen en stund, men det gikk veldig fort fra da jeg fikk beskjeden om at dette kunne bli seriøst til jeg er her nå. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier Sadiku.

Nytt dyr på topp for Rosenborg

Fra før har Rosenborg er spiss assosiert med en løve i Ole Sæter. Nå kommer det et nytt dyr på topp for RBK. Agon Sadiku kommer fra finsk fotball med 14 mål på 26 seriekamper i fjor og et annet dyrisk kallenavn i bagasjen, nemlig "Dragen".

- Det er en artig historie faktisk, som startet med en kreativ venn av meg som spøkte med at hvis jeg ble lege, kunne jeg bare kalles dragen på grunn av fornavnet mitt (Dr. Agon). Etter en kamp jeg scoret to mål i, brukte en kommentator det kallenavnet og det ble spøkt mye med blant lagkameratene garderoben. Men kallenavnet satt seg og resten er historie, ler Sadiku.

Gjenforenes med Väänänen

Finnen har akkurat fullført U21-landslagssamling der både Agon Sadiku og Santeri Väänänen startet i to vennskapskamper. Sadiku banket inn det første målet i en 2-0-seier over Bulgaria for tre dager siden. Sadiku fikk også - i likhet med landsmann Väänänen - sin debut for det finske A-landslaget under en trenasjonersturnering i Portugal i januar. Nå gjenforenes duoen i Trondheim.

- Santeri er en god venn. Vi spilte sammen da vi var yngre og nå er vi på landslag sammen. Vi kjenner hverandre godt og han hadde gode ting å si om Rosenborg. Det er bra for meg å ha et kjent fjes i garderoben som kanskje gjør det lettere å komme til rette, sier Sadiku.

Sadiku får drakt nummer 22 og er aktuell for spill allerede i lørdagens generalprøve mot Kongsvinger i Stjørdal.

 

Annonse fra Eliteserien: