Sæter-dobbel da RBK kjempet hjem tre bortepoeng

Ole Sæter scoret i hver ende av førsteomgang, mens Marius Broholm sikret poengene sju minutter på overtid da RBK tok årets første borteseier.

Annonse:

Rosenborg skulle få jobbe hardt for poengene i Haugesund, men tross for tidvis press fra hjemmelaget i andre omgang skulle RBK vinne med to måls margin og sikret den første trepoengeren på fremmed gress.

Det skulle kun gå knappe ti minutter før Rosenborg fant veien til mål. RBK jaget FKH-forsvaret, som endte med å spille en hasardiøs pasning i egen 16-meter. Ole Sæter var nådeløs da han mottok ballen på seks meter og sendte Rosenborg i føringen!

Frekk Frederiksen-assist

Rosenborg var farlige da de klarte å spille seg ut bakfra, men tidvis fikk Haugesund ha ballen litt i overkant mye og kampen lå og vippet gjennom første omgang. Men like før pause kunne de svarte og hvite på den godt besøkte bortetribunen juble på nytt. Emil Frederiksen var både smart og dyktig da han fra 18 meter tredde ballen gjennom Haugesund-forsvaret og til Ole Sæter som satte ballen mellom bena på keeper til sin andre scoring for kvelden! RBK tok med seg en 2-0-ledelse inn i garderoben.

I andre omgang var det Haugesund som skulle ta et grep om kampen og hadde ballen mest. Det var heller ikke helt ufortjent da Bruno Leite reduserte til 1-2 fem minutter ut i omgangen, selv om frisparket i forkant nok var av den billige sorten.

Haugesund spilte og spilte, men RBK-forsvaret var godt organisert og klar til å hugge til om overgangsmulighetene bød seg. Og til tross for at Haugesund hadde ballen mest, var det i hjemmelagets 16-meter det var mest drama. Med kvarteret igjen fikk RBK straffespark og Ole Sæter kunne selv sikre hattricket fra krittmerket. Men forsøket var ikke godt nok til å lure Selvik, som reddet enkelt.

 

Dermed ble det spenning kampen ut. Haugesund kastet mange mann i angrep, mens RBK måtte forsøke å utnytte rommene de etterlot seg. Det ble lagt til hele sju minutter, men hjemmelaget klarte ikke å utnytte tiden. Det gjorde derimot RBK som i det sjuende tillagte minuttet fjernet all spenning. Med 3-mot-3 i boksen endte ballen opp hos Marius Broholm som satte inn 1-3 like foran bortetribunen! Dermed tok Rosenborg med seg tre velsmakende poeng hjem fra Haugesund.

JUBEL: RBK tok sin andre strake seier i Haugesund.
JUBEL: RBK tok sin andre strake seier i Haugesund.

Kampreferat:

Haugesund - Rosenborg (0-2) 1-3
Eliteserien, kampdag 4
Haugesund Sparebank Arena
21.april 2024 kl. 17.00
5 023 tilskuere

Mål:
0-1 Ole Sæter 10'
0-2 Ole Sæter 43'
1-2 Bruno Leite 50'
1-3 Marius Broholm 90+7'

Rosenborg (4-3-3):

Asset 1 Asset 2
1
Tangvik


2
Reitan
38
Ceide
21
Nemcík
23
Yttergård Jenssen
Substituted out 84'


7
Henriksen
10
Selnæs
41
Nypan


14
Frederiksen
Substituted out 66'
9
Sæter
Substituted out 77'
Goal 9'
Goal 42'
45
Reitan-Sunde
Innbyttere
12
Sandberg
32
Cornic
Substituted in 84'
50
Volden
39
Broholm
Substituted in 66'
Goal '
8
Børkeeiet
20
Tagseth
6
Väänänen
Substituted in 77'
11
Nelson
22
Sadiku
Innbyttere
 • 12
  Sandberg
 • 32
  Cornic
  Substituted in 84'
 • 50
  Volden
 • 39
  Broholm
  Substituted in 66'
  Goal '
 • 8
  Børkeeiet
 • 20
  Tagseth
 • 6
  Väänänen
  Substituted in 77'
 • 11
  Nelson
 • 22
  Sadiku

Annonse fra Eliteserien: