Sæveraas avgjorde mot Aalesund

Rosenborg slet før pause, men løftet seg etter pause og slo tilbake mot Aalesund. Seieren ble sikret da 18-åringen Sigurd Sæveraas hamret ballen i mål!

Rosenborg skulle slite fra start mot Aalesund. Gjestene sto høyt og Rosenborg slet veldig med å spille seg ut fra egen 16-meter. Da ble det heller lite angrepsspill å vise til de fremmøtte på Koteng Arena.

Presset til gjestene endte med mange brudd på RBKs halvdel og Rosenborg var dårlig organisert. Det endt med tre farlige skudd fra Aalesund i løpet av det første kvarteret, men Rasmus Sandberg, RBKs lyspunkt i førsteomgang, sto frem med tre sterke redninger!

Rosenborg så ut til å kunne dra med seg en heldig uavgjort inn til pause, men som det siste som skjedde fikk Aalesund sitt fortjente ledermål. Det var Diop som dukket opp på bakre stolpe og styrte inn 0-1 fra tre meter. RBK hadde mye å snakke om i garderoben!

Totalt endret kampbilde etter pause

Etter en god pauseprat snudde RBK kampbildet fra start i andre omgang. Det var ingen bytter men det så ut som et helt nytt RBK-lag som kom ut på banen, med et høyere press, et noe bedre balltempo og en motstander som ikke klarte å presse like høyt uten å bli straffet.

Det tok 11 minutter før det materialiserte seg. Sverre Nypan gjorde et herlig forarbeid på høyresiden, hvor han gikk forbi en mann og la inn til Ole Selnæs som trygt plasserte inn utligningen fra sju meter.

Rosenborgs overtak i spillet fortsatte utover i omgangen, selv om Alfred Johansson byttet så godt som alle utespillere etter timen. Ungguttene som kom inn koste seg i sola på Koteng, og selv om det ikke ble produsert så mange store sjanser, fremsto Rosenborg med mye mer kontroll og dikterte spillet i større grad.

Emil Fredriksen var en av de mer rutinerte på banen mot slutten og var svært nære scoring da han sendte avgårde et skudd som keeper akkurat klarte å slå i stanga og ut. Men to minutter senere kom den avgjørende scoringen. Rosenborg kontret og Sigurd Sæveraas (18) satte ballen via stanga og i mål! Med det sikret han Rosenborg sin første seier mot toppfotballmotstand i 2024!

Rosenborg - Aalesund (0–1) 2–1