SalMar Akademiet omorganiseres

SalMar Akademiet har lagt planene for 2018.

SalMar Akademiet omorganiseres i 2018. Sportslig leder Stig Inge Bjørnebye forklarer endringene.

- Kravene til å gå fra SalMar Akademiet til klubbens A-lag blir stadig tøffere. Det vil i fremtiden bli krevd bedre ferdigheter, sterkere holdninger og større innsats for å ta steget opp til å bli A-spiller. Det stiller nye krav til hvordan vi organiserer og driver vårt akademi. For å møte denne utfordringen vil SalMar Akademiet i 2018 bli omorganisert. Vi ønsker å ha et sterkere fokus på spillerutvikling og tror at en måte å gjøre dette på er å ha færre spillere i akademiet. Konkret betyr dette at kamparena og treningsgrupper neste år for våre akademispillere vil være RBK 2 og G16. Vi vil dermed ikke stille lag i neste års Nasjonal Liga G19, sier Bjørnebye.

Endringen vil medføre at SalMar Akademiet neste åt vil bestå av om lag 40-42 spillere fordelt på de to treningsgruppene. 

Annonse:

- Vi mener utviklingspyramiden i akademiet blir bedre med denne organiseringen. Vi får flere spillere i bunn og færre i midtsjiktet, noe vi mener vil føre til en kvalitetsheving. SalMar Akademiet vil kommet styrket ut av dette, fortsetter han. 

Rosenborgs G16-lag vil neste år ha rundt 20 spillere i 15-16-årsalderen, mens RBK 2 vil bestå av 20-22 spillere i aldersgruppen 17-20 år. 

I tillegg vil Rosenborg utvide og forbedre samarbeidet med Trøndelag Fotballkrets. 

- Rosenborg skal være synlige på flere arenaer i regionen og sørge for at rekrutteringsarbeidet blir best mulig, sier Bjørnebye. 

Annonse fra Eliteserien: