NTB_Dn_yiWCt8DY

Samuel avgjorde generalprøven

Rosenborg med seier mot Ranheim i siste kamp før seriestart.

Med en knapp uke til seriestart var det duket for generalprøve, hjemme på Lerkendal Stadion. Årets første kamp på eget stadiongress, og naboen Ranheim var gjester i Trondheimssola.

Ranheim tok unna det meste som kom fra RBK de første 20 minuttene, men en frekk enkeltmannsprestasjon fra Gjermund Åsen åpnet likevel for en god RBK-sjanse da han låste opp Ranheim-midtbanen midtbanen med en frekk tunnell, og satte i gang et angrep som endte opp med at venstreback Anders Trondsen fikk banket til fra ti meter, men like utenfor bakerste stolpe.

Etter halvspilt førsteomgang tok Rosenborg over og presset Ranheim godt inn på egen halvdel. Med et mer aggressivt gjenvinningsspill hvor RBK sto igjen med mange mann høyt i banen, fikk Ranheim store problemer da Reginiussen gjenvant ballen og satte igang en ny bølge fem minutter før pause. Ballen gikk ut til Vegar Eggen Hedenstad nede ved dødlinja, og høyrebacken fant Samuel foran mål som kontrollert plasserte ballen ned i hjørnet til 1-0.

Dominansen fortsatte i starten av andre omgang, men så døde kampen ut en periode. Rosenborg hadde ballen, men ikke flyten, og Ranheim klarte ikke å utnytte situasjonen.

Holse nær scoring

Da det gjensto ti minutter skrudde Rosenborg opp tempoet igjen og det ble en severdig avslutning på kampen. RBK gikk svært høyt uten ball, med førsteforsvarere like utenfor 16-meteren til Ranheim så fort sjansen bød seg. Det ga gjestene trøbbel igjen og igjen. Rosenborg rappet ballen flere ganger midt på Ranheims halvdel, og spesielt Emil Ceide lekte seg da han ble mye involvert på venstresiden.

Ni minutter før slutt kom det et innlegg fra venstre som Carlo Holse stupte frem på, sju meter fra mål. En oppofrende Ranheim-spiller kastet seg foran og fikk hindret en dobling av ledelsen. Generalprøven endte med RBK-seier 1–0.

Rosenborg - Ranheim (1–0) 1–0