DSC08824-edited

Sandberg returnerer til Rosenborg

Rasmus Semundseth Sandberg vender tilbake og er klar for Rosenborg etter tre sesonger i Stjørdals-Blink.

Annonse:

Keeperen blir spilleklar for Rosenborg fra nyttår og har skrevet under på en fireårskontrakt med klubben han forlot før 2021-sesongen.

– Det å få muligheten til å representere Rosenborg, er det største jeg kan oppleve. Jeg er oppvokst i Trondheim og har vært på Lerkendal siden jeg var fire år. Det å få muligheten til å spille her, er større for meg enn å gå til Real Madrid, sier Sandberg.

Gjenforent keeperteam

22-åringen er oppvokst noen langpasninger fra Lerkendal og kom til SalMar Akademiet fra Nidelv i 2016. Sandberg gikk gradene på gutte- og juniornivå sammen med Sander Tangvik, med Alexander Lund Hansen som keepertrener i akademiet fra 2017. Nå gjenforenes trioen på A-lagsnivå i Norges største klubb.

– Det blir artig å jobbe i team med Sander og Alex, noe som vi har fått til bra tidligere. Dette kommer til å bli bra fremover og to unge trønderske keepertrenere med en trøndersk keepertrener, er jo fasit, sier Sandberg og fortsetter:

– Jeg synes det er viktig at Rosenborg representerer Trøndelag og jeg ønsker å bidra til at man kan kjenne igjen seg selv gjennom laget. Jeg håper på en lang Rosenborg-karriere og det har jeg ønsket meg hele veien, sier han.

IMG_3276.JPG
Klar for Rosenborg: Micke Dorsin og Rasmus Sandberg etter at kontrakt med RBK ble underskrevet.

Hyller konkurrenten

Trondhjemmeren trente fast med A-laget på forsesongen i 2020, men pådro seg et brudd i hånden som satte ham ut i store deler av den første corona-sesongen. I 2021 dro han videre til Stjørdals-Blink, der han har vært en sentral brikke og han var en sterk bidragsyter til stjørdalsklubbens fantastiske cupbragd mot nettopp Rosenborg i mai.

Nå hentes han for å utfordre og Sander Tangvik om keeperplassen fra 2024.

– Det blir en bra konkurranse. Sander har vært helt strålende og så får den som vurderes som best spille. Om det er meg eller Sander, får treneren vurdere. Men er det noen i verden jeg kunne unnet å spille foran meg, er det Sander. Det blir fin harmoni ved det og så kommer vi til å pushe hverandre steinhardt, sier Sandberg.

Rosenborgs nye keeper avslutter inneværende sesong i Blink, før han slutter seg til troppen etter sesongslutt. Rasmus Sandberg har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2027-sesongen.

Annonse fra Eliteserien: