Scoret direkte fra hjørnespark da RBK vant naboduellen

Rosenborg ledet med tre mål etter en solid førsteomgang, og vant byoppgjøret mot Ranheim.

Rosenborg dro til Ranheim for årets fjerde treningskamp. Etter tapet mot Kristiansund var det viktig å reise seg, og RBK tok tak i kampen fra første minutt.

Det skulle bare gå sju minutter før Rosenborgs første scoring kom. En svært offensiv Kristoffer Zachariassen headet i tverrliggeren, og Dino Islamovic var våken på returen og headet inn 0–1 fra kloss hold.

Det var Rosenborg som hadde ballen mest, mens Raheim kontret. Og det var nettopp gjennom en kontring at utligningen skulle komme etter et drøyt kvarter. Vegard Erlien slo inn fra venstre mot første stolpe hvor Erik Tønne hadde skjært gjennom feltet og satte ballen i mål.

Med sin store løpskapasitet var Zachariassen involvert i det meste som skjedde før pause. Rosenborg presset Ranheim høyt og fikk betalt da Ranheim slo en feilpasning rett til Zachariassen som avanserte litt før han dunket ballen i mål fra 17 meter!

Zachariassen klinket ballen i lengste, og sammen med Islamovic (to mål) og Helland sørget de for årets første borteseier.

Spillemessig dro Rosenborg mer og mer fra utover i omgangen og like før pause kom ytterligere to scoringer. Den første kom etter et hjørnespark hvor Ranheim ikke klarte å få ballen unna og Islamovic satte den i mål fra kloss hold. Sterkt av spissen som hadde ryggen til mål, men holdt motspillerne unna og fikk satt inn 1–3.

Helland satte prikken over i'en da han like etterpå satte et hjørnespark direkte i mål (!) og Rosenborg ledet 4–1 etter halvspilt kamp!

Ranheim reduserte tidlig i andre omgang da Daniel Kvande scoret på et hjørnespark og resten av kampen ble et lite antiklimaks sett i forhold til den målrike førsteomgangen. Rosenborg hadde grepet om banespillet, men ble litt for urytmiske til å spille seg til store sjanser. Da var det opp til individuelle ferdigheter av teknikere som Emil Konradsen Ceide, men Ranheim fikk etterhvert demmet godt opp på sin høyreside. Rosenborg vant 4–2.

Ranheim - Rosenborg (1-4) 2-4