Seier i toppoppgjøret

Hanna Dahl ble matchvinner med sin første Rosenborg-scoring i toppoppgjøret mot Vålerenga på bortebane.

Det var en nokså jevn første omgang mellom Vålerenga og Rosenborg på Intility Arena. Hjemmelaget gikk ut og tok kontroll over kampen fra start og var det laget som kom til de største sjansene før hvilen, men Rosenborg virket hakket farligere når de kontret fremover.

Allerede før fem minutter var spilt fikk hjemmelaget kampens første store sjanse. Stine Brekken får avsluttet, og ballen gikk via Lilleås Næss sin fot og i stolpen. Rosenborg-forsvaret får klarert returen og unngår et tidlig mål imot.

Rosenborg har to gode målsjanser før pausen. Først Linberg som får føre ballen innenfor sekstenmeteren til motstanderen før hun får avsluttet og keeper redder. Ikke lenge etter er det Nautnes som får en stor sjanse når hun avslutter fra distanse og keeper må ut i full strekk og redder ut til corner.

Ingen scoringer for noen av lagene før pause og stillingen var 0-0 etter 45 minutter spilt.

Vålerenga dominerte spillet de første femten minuttene etter pausen og kom til en rekke innlegg inn foran målet til RBK, men midtstopperduoen var på plass og fikk klarert ballen vekk gang på gang. Plutselig våknet Rosenborg igjen og kom til en mulighet. Linberg og Berre med fint spill før  Berre var heldig og kunne spasere forbi Vålerenga sin venstreback som var uheldig og sklei. Innlegget traff Dorsin som fikk vendt opp og fyrt av et skudd i nettveggen.

Etter 70 minutter spilt har Rosenborg innkast på sin egen banehalvdel. Lilleås Næss og Sørum kombinerer fint fremover på midten før ballen blir spilt videre til Berre som får lagt inn til Nautnes. Hun legger igjen til venstreback Dahl som banker til med venstrefoten og ballen går via en VIF-spiller og i mål. Dahl sendte bortelaget opp i ledelsen med sitt første mål for Rosenborg.

Hjemmelaget presset på og hadde flest sjanser, men med et solid Rosenborg-forsvar som avverget mål i mot og matchvinner-scoring fra Dahl var det Rosenborg som gikk av med seieren i toppoppgjøret på Intility Arena.

Vålerenga–Rosenborg (0–0) 0–1