Seier på fotballens nasjonaldag!

Rosenborg måtte jobbe for poengene mot et svært hardarbeidende Haugesund, men sto igjen som vinnere på et fullsatt Lerkendal etter at Morten Bjørlo banket seiersmålet tidlig i andre omgang!

16-åringen Sverre Nypan sparket i gang oppgjøret på et fullsatt Lerkendal. Det var energi både på tribunen og banen fra start, hvor Rosenborg umiddebart presset Haugesund bakover på banen. Fem minutter var spilt da RBK kom til sin første avslutning da Kristall Mani Ingason tråklet seg inn i feltet og banket til, men skuddet ble med nød og neppe stoppet av keeper.

DRAMA FØR PAUSE: Dommer Rohit Saggi med rødt kort til Magnus Christensen etter 34 minutter.

Kampen roet seg noe utover i omgangen og lagene utjevnet hverandre. Etter en drøy halvtime ble det derimot dramatisk da Magnus Christensen dro på seg sitt andre gule kort på seks minutter og Haugesund ble redusert til ti spillere!

Presset inn seiersmålet

Andre omgang startet med et sammenhengende press på Haugesund-målet. RBK gikk i hardt til verks for å utnytte overtallet på banen og med et godt gjennvinningsspill fikk Haugesund sjeldent kommet seg ut av egen boks. Og det var nettopp på en gjenvinning at Rosenborg skulle få sin fortjente og avgjørende scoring. Olaus Skarsem vant ballen utenfor hjørnet av 16-meteren etter 56 minutter og fant Sverre Nypan i boksen. Den unge spissen hadde god oversikt og sendte ballen inn til Morten Bjørlo som banket den i nettaket fra 12 meter - til enorm jubel fra et målsultent Lerkendal Stadion med over 21 000 tilskuere!

RBK fortsatte å ha ballen mest, men et svært hardtarbeidende Haugesund skulle ikke gjøre jobben enkel for Rosenborg, som hele tiden måtte være obs på haugalendingenes kontringer. Sju minutter før full tid fikk RBK nok en stor sjanse, men Oscar Agas forsøk fra seks meter gikk utenfor. 1-0 holdt seg uansett ut kampen og Rosenborg tok alle poengene på fotballens nasjonaldag!

Rosenborg - Haugesund (0-0) 1-0