Seieren røk fem minutter på overtid

Rosenborg så lenge ut til å ta alle poengene etter Väänänens tidlige scoring i andre omgang, men fem minutter på overtid sørget Kjelsrud Johansen for at klassikeren endte med poengdeling.

Annonse:

Det hadde gått tolv år siden sist Rosenborg og Fredrikstad hadde møttes i en seriekamp, men laget som allerede hadde rukket å sende Rosenborg ut av cupen i år, skulle skape mer trøbbel for RBK.

Rosenborg så ut til å starte i riktig gir da Pereira åpnet kampen med en farlig markkryper med god retning mot bakre hjørne, men keeper var raskt nede og stoppet forsøket. Dessverre skulle det bli det eneste skuddet på mål før pause for RBKs del. Rosenborg hadde ballen over 70% av tiden, men det ble for ufarlig på den siste tredjedelen, hvor RBK gang på gang gikk seg fast rundt 16-meterstreken.

Da var det gjestene fra Fredrikstad som skapte de største sjansene, først ved Sondre Sørløkk som kom alene gjennom i bakrom, men Sander Tangvik vant duellen! Senere fikk Fredrikstad avsluttet fra kloss hold på et hjørnespark, men igjen var Tangvik på plass, denne gang med en redning oppe i krysset!

I andre omgang startet Rosenborg med en helt annen beslutsomhet i angrep og det ga fort resultat. Det hjalp også med musklene til Noah Holm som kom inn etter 50 minutter. For tre minutter senere var Holm involvert da Rosenborg tråklet seg gjennom på venstresiden. Ballen endte til slutt opp hos Holm som feilvendt brukte kreftene sine, holdt unna motspillere og hælflikket ballen til Santeri Väänänen som dunket den kontant i mål!

Santeri Väänänen sendte Rosenborg i føringen tidlig i andre omgang.
Santeri Väänänen sendte Rosenborg i føringen tidlig i andre omgang.

Rosenborg hadde en god periode etter scoringen og såg ut til å jage 2-0. Men litt etter litt krøp Fredrikstad lenger og lenger opp i banen, og mot slutten fikk de satt et skikkelig press på Rosenborg som bare måtte dunke ballen unna. Seks minutter ble lagt til, og i det femte kom til slutt utligningen. Rosenborg klarte ikke å klarere ballen til en medspiller, noe som endte med enda et innlegg, og denne gang steg innbytter Henrik Kjelsrud Johansen opp og headet ballen i en bue over Tangvik, bort i det lengste hjørnet. Dermed røk trepoengeren for Rosenborg som måtte nøye seg med 1-1 og uavgjort.

Målscoreren måtte innse at målet kun holdt til ett poeng.
Målscoreren måtte innse at målet kun holdt til ett poeng.

Kampfakta:

Rosenborg - Fredrikstad (0-0) 1-1
Eliteserien, kampdag 11
Lerkendal Stadion
2.juni 2024 kl. 19.15
11 922 tilskuere

Mål:

1-0 Santeri Väänänen 53'
1-1 Henrik Kjelsrud Johansen 90+5'

Asset 1 Asset 2
1
Tangvik


2
Reitan
38
Ceide
Substituted out 83'
23
Yttergård Jenssen
19
Pereira


20
Tagseth
Substituted out 76'
10
Selnæs
6
Väänänen
Goal 52'


45
Reitan-Sunde
39
Broholm
11
Nelson
Substituted out 49'
Innbyttere
12
Sandberg
32
Cornic
50
Volden
Substituted in 83'
8
Børkeeiet
33
Dahl
51
Holmen
41
Nypan
Substituted in 76'
18
Holm
Substituted in 49'
22
Sadiku
Innbyttere
 • 12
  Sandberg
 • 32
  Cornic
 • 50
  Volden
  Substituted in 83'
 • 8
  Børkeeiet
 • 33
  Dahl
 • 51
  Holmen
 • 41
  Nypan
  Substituted in 76'
 • 18
  Holm
  Substituted in 49'
 • 22
  Sadiku

Annonse fra Eliteserien: