Seiersrekka stoppet i Tromsø

En trønder sørget for det første tapet på seks kamper. Simen Wangbergs heading ble avgjørende i Tromsø.

Rosenborg dro til Tromsø i den 12. serierunden. Etter omgangssyken gjennom uka var de fleste spillere tilbake og Horneland slapp unna med kun et par endringer fra forrige eliteseriekamp.

Det tok en stund før man kom igang i nord. Tromsø-forsvaret hadde stor respekt for RBKs nigerianske kantspillere, men Rosenborg hadde ikke tempoet til å utnytte det.

Men etter halvspilt omgang begynte det å gå raskere og da slet TIL med å henge med. Adegbenro tok med seg ballen midt på Tromsøs halvdel og forserte en rekke spillere på vei mot dødlinja. Der la han ut til Akintola som avsluttet via en motspiller og ballen gikk over. På det påfølgende hjørnesparket headet Søderlund i tverrliggeren og Tromsø var virkelig under press.

Samme Søderlund var involvert igjen etter en drøy halvtime. Birger Meling ble spilt ned på dødlinja og la inn. Søderlund måtte snu seg for å skyte fra to meter, men da kom en TIL-spiller og beinet ballen unna. Målløst til pause.

Rosenborg fortsatte presset etter pause. Fire minutter var spilt da Anders Trondsen banket til fra 16 meter. Ballen hadde en fin retning, men en TIL-spiller kom seg foran et par meter fra mål. På returen banket Gjermund Åsen til fra langt hold, men via en TIL-spiller og i stanga!

Tromsø hadde flere tidligere RBK-spillere på banen, og de skulle vise seg frem de neste minuttene. Bakenga kom til et farlig skudd da Tromsø stjal ballen på midtstreken og spissen ble spilt gjennom. Men avslutningen reddet André Hansen.

Men etter 65 minutter var det lite Hansen kunne gjøre. Morten Gamst Pedersen slo et presist hjørnespark og foran mål var Simen Wangberg sterkest og headet TIL i føringen.

Rosenborg forsøkte å sette inn en sluttspurt og var også svært nærme da Reginiussen kom til en heading, men igjen traff RBK metallet. Dermed ble det tap 0-1 i Tromsø.

Tromsø - Rosenborg (0-0) 1-0