Seksmålsthriller endte uavgjort i Drammen

Rosenborg var fem minutter unna seieren i Drammen, men måtte igjen se poengene glippe på bortebane.

Det var Strømsgodset som åpnet best i det 64 oppgjøret mellom lagene. Etter kun to minutter kom den første av mange store sjanser lagene skulle skape denne kvelden. Kristoffer Tokstad ble spilt gjennom sentralt, men André Hansen var raskt ute og klarerte ballen like foran Godset-spilleren.

Rosenborg løftet seg og etter et snaut kvarter stupte Even Hovland frem på et hjørnespark og headet ballen i stanga! Bare minuttet senere skulle derimot midtstopperen finne veien til mål. Det var Gjermund Åsen som slo inn fra høyre og Samuel Adegbenro headet mot mål. Like foran målstreken var Hovland på plass og sikret at ballen gikk i nettet.

Men Rosenborg skulle ikke beholde ledelsen så lenge. Bare fire minutter senere fikk Strømsgodset straffespark, og den satte Mikkel Maigaard i mål.

Store sjanser til begge lag

Begge lag gikk med mange mann i angrep da sjansen bød seg og fortsatte å skape sjanser. RBKs andre ball i stanga kom da Lars Vilsvik kastet seg foran Bjørn Maars Johnsen og dunket ballen mot eget mål. Med Godset-backen kunne se ballen treffe metallet i stedet.

I andre omgang åpnet kampen seg enda mer og sjansene florerte. Det var hjemmelagets Muhamed Keita som sørget for at Strømsgodset snudde kampen da han tok vare på muligheten fra 13 meter og satte inn 2-1.

Men da tok Rosenborg over. Bjørn Maars Johnsen fikk en gigantisk sjanse da ballen falt ned i bena hans tre meter fra mål, men keeper var våken og kastet seg foran og blokkerte.

Utligningen skulle uansett komme like etterpå. Anders Ågnes Konradsen ble felt og Mike Jensen var sikker fra straffemerket, og det sto 2-2.

Intensiv avslutning

Rosenborg fortsatte dominansen noen minutter, men fra 80 minutter og inn tok plutselig Strømsgodset fullstendig over. André Hansen måtte frem med to-tre sterke redninger.

Pål André Helland kom inn og skapte umiddelbart ubalanse. Det tok ikke lang tid før Godset fikk trøbbel. Med to minutter igjen av ordinær tid rykket Helland ned til dødlinja og dunket ballen inn langs bakken, hvor han traff en Godset-spiller som satte ballen i eget mål. RBK i føringen!

Men det skulle ikke holde til seier. Ett minutt på overtid var Lars Sætra sterkest på et hjørnespark og satte ballen i mål. Kampen endte 3-3.

Helland kom inn og endret kampbildet på Marienlyst, men måtte gå av banen med ett poeng.
Helland kom inn og skapte sjansen som endte med selvmål av Strømsgodset like før slutt, men måtte gå av banen med ett poeng.

Strømsgodset - Rosenborg (1-1) 3-3