Selnæs tilbake i Rosenborg

Ole Selnæs er tilbake i svart og hvitt etter nesten åtte år i utlandet.

Annonse:

Midtbanespilleren har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2027-sesongen og returnerer dermed til klubben han forlot etter 2015-sesongen.

- Det føles veldig spesielt å ta på seg Rosenborg-drakten igjen. Det føles bra og veldig spesielt, sier Ole Selnæs til RBK.no.

Se hele det første intervjuet med Rosenborgs nye nummer 10 her.

Dette er den største faktoren til hjemkomsten

Trondhjemmeren forlot Rosenborg til fordel for franske Saint Etienne i januar 2016, før ferden gikk innom kinesisk klubbfotball. Det siste året har Selnæs spilt for sveitsiske Zurich, der kontrakten gikk ut i sommer. Dermed stod 29-åringen uten kontrakt og hadde en rekke tilbud i sommer. Valget falt til slutt på Rosenborg og Trondheim.

- Det er mange faktorer til det. Den ene er familie, men en viktig faktor er at jeg ønsker å være med på å ta Rosenborg tilbake til toppen. Det er den soleklart viktigste faktoren for min del. Fordi jeg har alltid fulgt Rosenborg tett hele mitt liv, inkludert de siste årene. Det er ingen som holder med Rosenborg som er fornøyd med hva som har vært de siste årene og i alle fall ikke meg, sier Selnæs og fortsetter:

- Jeg har en feeling og et veldig ønske om å hjelpe Rosenborg tilbake der de hører hjemme. Det er uten tvil på toppen med Rosenborg som den desidert største klubben i Norge. Det er vi nødt til å vise igjen og det er hovedgrunnen til at jeg er tilbake, sier Selnæs.

Kan debutere mot Glimt

Selnæs står med 134 kamper for Rosenborg etter debuten mot Lillestrøm som 17-åring i 2012, en debutsesong der han var på banen 34 kamper, inkludert seg i Europa League-gruppespill. Midtbanespilleren fikk med seg "The Double" og gruppespill i Europa League høsten 2015, før gruppespillsmotstander Saint Etienne hentet ham til sør-Frankrike. 

Nå er ringen sluttet og Selnæs kan få sin re-debut hjemme på Lerkendal mot Bodø/Glimt søndag 17. september.

- Det er ikke jeg som bestemmer om jeg får spille der. Det kommer også an på hvordan jeg føler meg på trening, men jeg ser for meg nå at jeg kan spille en i den kampen. Men man må ta forbehold om hvordan man føler seg på trening, hvordan det går, hvordan man leverer og hva trenerne sier. Men per dags dato ser jeg ikke hvorfor jeg ikke skal være i vurderingen i alle fall, sier Selnæs.

Første trening mandag

Mandag er første fellestrening med sine nye lagkamerater på Lerkendal. Da starter jobben mot et felles mål om å ta Rosenborg tilbake til toppen.

- Rosenborg er den soleklart største klubben. Det kommer aldri til å være sånn i mitt hode at man skal være fornøyd med fjerdeplasser. Vi sikter alltid etter toppen. Vi må jobbe steinhardt for å få det til og jeg har troen. Det er derfor jeg er her, sier Selnæs.

Se hele intervjuet med Rosenborgs nysignering på vår YouTube-kanal eller i videovinduet under.

 

Annonse fra Eliteserien: