Sen scoring fra Sørum og tre nye poeng

Rosenborg tok sin fjerde strake seier etter scoring av Sørum i 86. minutt.

Rosenborg var favoritter før dagens kamp mot Kolbotn som stod med null poeng på de tre første kampene i årets sesong. Med noen endringer på laget siden sist kamp fikk Ervik og Birkelund sin første offisielle kamp fra start i Rosenborgdrakta.

Gjestene tok tidlig overtaket spillemessig og allerede før 7 minutter var spilt hadde de kommet til tre avslutninger på mål. Kampens første store sjanse var det Marcussen som stod for. Dansken klinker til fra 20 meter og Kolbotn sin keeper må ut i full strekk for å avverge tidlig scoring for bortelaget.

20 minutter ut i omgangen spiller Rosenborg seg fremover på høyresiden før Sørum for lagt inn. Innlegget går over alle, men Birkelund får tak i ballen og spiller til Linberg som mottar ballen inne i Kolbotn sin sekstenmeter. Linberg forsøker å legge ballen inn foran mål, men innlegget blir stoppet av hånden til en Kolbotn-spiller. Soleklar hands i Kolbotn sin sekstenmeter, men dommer vinker spillet videre.

Rosenborg åpnet kampen best og hadde flest avslutninger i den første omgangen, men presisjonen manglet og stillingen var 0-0 til pause på Grorud idrettspark.

Kolbotn tok tak fra start i andre omgang og var nærme scoring da et innlegg traff i tverrliggeren bak Ervik. Rosenborg fortsatte å presse og tok etter hvert over spillet igjen. Nok en gang var det Marcussen som kom til en stor sjanse. Sørum legger inn til Marcussen som er godt plassert inne i feltet. Hun dempet ballen på brystet og avsluttet, men Kolbotn sin keeper, Panengstuen, var tett opp i situasjonen og reddet avslutningen fra Marcussen.

Akkurat som i forrige runde scorer Rosenborg sent i kampen. Fire minutter før fulltid banker Sørum inn kampens eneste scoring og sørger for 3 poeng mot Kolbotn.

Ervik holdt nullen i sin første offisielle kamp og Rosenborg står med fire strake seiere i årets toppserie.

Kolbotn–Rosenborg (0–0) 0–1