Senket Gjøvik-Lyn med hattrick på sju minutter

Det løsnet virkelig for Filip Brattbakk i toppkampen i 3. divisjon mellom Rosenborg 2 og Gjøvik-Lyn.

19-åringen brukte 1. omgangen til å skyte høyrefoten varm og da han fikk stilt inn siktet, løsnet det til gangs. Brattbakk scoret like gjerne ekte hattrick på sju minutter (!) og sørget egenhendig for at kampen var avgjort.

Etter 53 minutter fant høyrevingen et smutthull få andre så da han banket inn 1-0 fra spiss vinkel. Mål nummer to kom fra nesten samme hold da Brattbakk plukket opp returen da Franklin Nyenetue ble stoppet da han forsøkte å runde keeper. Hattricket var et faktum da Brattbakk hamret inn 3-0 etter 60 minutter. Også det fra skrå vinkel med et rapt skudd i hjørnet.

Seks scoringer etter pause

Det skilte kun ett poeng mellom lagene, i Gjøvik-Lyns favør, foran toppkampen på SalMar-banen. Begge lag hadde en hengekamp tilgode på serieleder Ranheim 2. Der Rosenborg 2 ville komme likt med bydelsnaboen, ville bortelaget innta tabelltopp med seier.

0-0 til pause ble til seks scoringer i 2. omgang. Etter Brattbakk-showet, reduserte avdelingstoppscorer Rocky Lekaj fra straffemerket. Så var det Emil Konradsen Ceide-show på venstresiden der han danset seg forbi oppasseren og ga Franklin Nyenetue en enkel jobb med å sette inn hjemmelagets fjerde.

Burde scoret flere

Samme Ceide fortsatte å terrorisere stakkars Gjøvik-Lyn-forsvarere, men hverken han, Nyenetue eller Teodor Berg Haltvik klarte å omsette flere store sjanser mot slutten av kampen. Isteden var det bortelaget som fikk æren av å avslutte scoringsballet med en nydelig heading av Ole Thomas Skogli.

Med 4-2 byttet Rosenborg 2 og Gjøvik-Lyn plass på tabellen. Rosenborgs rekrutter har like mange poeng som serieleder Ranheim, men er bak på målforskjell.

Serien er halvspilt etter neste serierunde, der RBK 2 reiser til Steinkjer førstkommende fredag.