Serieåpnet med knepent tap

Rosenborg måtte dra poengløse tilbake til Trondheim etter at Sarpsborg vant 1-0 i årets første eliteseriekamp.

Det var Sarpsborg som skapte den første store sjansen da Joonas Tamm fikk muligheten på hodet fra halvannen meter, men ballen gikk like utenfor.

Rosenborg hadde et godt og aggressivt forsvarsspill som endte i flere gode brudd, som da Mike Jensen brøt nesten ved midtstreken og spilte gjennom Helland. Dessverre gikk avslutningen på keeper.

Det var også Sarpsborg som skulle skape den siste store sjansen i første omgang da Zachariassen banket ballen i tverliggeren fra kloss hold.

Pål andre Helland måtte se seg slått av Joachim Thomassen og Sarpsborg 08 i serieåpningen.

Skuddet fra Sarpsborgs midtbanespiller skulle bli en advarsel på det som kom, for i kampens 69. minutt kunne ikke RBK holde bergenseren unna. André Hansen vartet opp med en god redning fra kloss hold på en avslutning fra Mortensen, men kunne ikke holde den sleipe ballen. Da var Zachariassen på plass og sendte Sarpsborg i føringen.

Det ble en intens avslutning på kampen. Begge lagene styrtet i angrep og Rosenborg fikk ikke etablert seg høyt nok på banen til å sette inn en skikkelig sluttspurt. Dermed forble stillingen 1-0 kampen ut, og Rosenborg åpnet 2018 med et bortetap på Sarpsborg Stadion.