- Setter oss hårete mål

Rosenborg 2 er i gang med forberedelsene som nyopprykket i 2. divisjon. Målet er ikke bare å holde plassen, men å markere seg mot sterkere motstand.

Annonse:

RBK 2-troppen har kommet i gang med treninger på SalMar-banen. Disse har så langt blitt ledet av G18-trener Gerhard Wermink, i påvente av avklaring rundt den ledige hovedtrenerrollen etter at Gert Heerkes ga seg.

- Vi har kommet i gang fint, går bedre og bedre for vær økt og gutta og humøret er på topp og vi gleder oss til å komme i gang med sesongen, sier Teodor Berg Haltvik, som ble toppscorer for Rosenborg 2, med 19 mål i 3. divisjon forrige sesong.

- Det er tydelig at gutta er sulten på mer og gira på å komme i gang med kamper igjen etter pausen, sier kaptein Sondre Skogen.

Kjempesesong i 2019

Rosenborg 2 vant sin 3.- divisjonsavdeling i suveren stil etter å ha vært stabilt god gjennom hele sesongen i fjor. Etter tolv serierunder lå laget riktig nok som nummer to bak Ranheim 2 på målforskjell, med lag som Gjøvik-Lyn, Tiller og Kolstad like bak. I andre halvdel rykket RBK 2 i fra og sikret i teorien seriemesterskapet med 3-0 hjemme over Ranheim 2 med tre kamper igjen å spillet. I praksis ble all tvil feid til side da en annen opprykksrival, Gjøvik-Lyn, ble beseiret på bortebane i den påfølgende runden. Til slutt ble avstanden ned til 2. plass hele 14 poeng.

Den flotte sesongen ble kronet på best mulig vis da stammen fra Rosenborg 2 tok seg til NM-finale for juniorer etter 3-2-seier borte mot Viking i semifinalen. I finalen var Rosenborg det førende laget, men måtte vente til det gjenstod fire ordinære spilleminutter før nullen sprakk. To kjappe scoringer av Emil Konradsen Ceïde og Teodor Berg Haltvik sikret gullet, før et selvmål fastsatte sluttresultatet til 3-0 i Telenor Arena.

- Det var en kjempeartig sesong, der opprykk og cupgull var helt fantastisk. Vi utviklet oss mye både som enkeltspillere og som lag. Det føltes at vi ble bedre og bedre for hver eneste kamp, sier Haltvik.

- Fjoråret ble akkurat som man kunne håpe på så det var en skikkelig opptur. Vi vet vi har et godt lag så vi bør ha høye målsetninger også i år, supplerer Skogen.

Skal berge plassen - minst

Rosenborg-laget har trolig nødt til å utvikle seg enda mer foran neste sesong, når laget møter presumtivt sterkere motstand i det som er en spisset 2. divisjonsavdeling. Bryne, Levanger, Arendal og Notodden er alle lag som har spilt i OBOS-ligaen siden 2016, sist RBK 2 var i 2. divisjon. I tillegg er lag som Egersund og Asker tippet helt i toppen.

- Vi vet det vil bli en tøff sesong, der vi må holde et enda høyere nivå for å vinne kamper, men vi er klare for det og skal fighte hardt i sesongen som kommer, sier Haltvik.

- Vi måter noen tøffe motstandere, men forventningene og målet vårt er selvsagt å berge plassen, i tillegg til å fortsette den fine utviklingen, sier Haltvik.

Der angrepsspiller Haltvik er defensiv med tanke på målsettinger, er forsvarsspiller Skogen adskillig mer offensiv.

- Jeg synes målsetningen vår skal være å komme på øvre halvdel og kanskje også topp 4, som er et hårete mål. Man trenger hårete mål for å ha noe skikkelig å strekke seg etter og vi har et solid lag, i tillegg kommer sikkert noen fra A-troppen inn og styrker oss, sier Skogen.

- Det er en tøff avdeling med gode lag, men det er morsomt å møte bra motstand. Jeg vet egentlig ikke helt hvordan vi ligger ann i forhold til disse lagene. Jeg kan se for meg at vi kommer til å styre mange kamper, men å få resultater blir vanskeligere, sier RBK 2-kapteinen.

ahDSC_1229
Seks fra spillere fra startoppstillingen og ytterligere tre fra kamptroppen til G16-laget som vant NM-finalen mot Start i 2016, er en del av dagens RBK 2-tropp. I tillegg er Erik Botheim og Mikael Tørset Johnsen i A-troppen og kan være tilgjengelig for RBK 2 i år.

Ned fra venstre: Warren Kamanzi, Mikael Tørset Johnsen, Teodor Berg Haltvik, Mathias Sørkilflå, Robert Williams. Opp fra venstre: Erik Botheim, Sondre Skogen, Filip Brattbakk, Kristoffer Haugen, Edvin Grevskott, Sondre Granås.

Få utskiftninger

Store deler av det samme laget utgjør spillertroppen som skal representere Rosenborg 2, i det som er første sesong i 2. divisjon siden nedrykket i 2016. Ingen fra stammen i laget har prøvd seg på dette nivået tidligere.

- Det er veldig viktig at vi har beholdt det samme laget. Vi trenger de typene vi har på laget nå og vi er en veldig sammensveiset gjeng, sier Skogen.

- Det er en veldig tøff avdeling, men jeg synes det gjør det mer spennende og utfordrende. Alle ser virkelig frem til seriestart og å komme i gang i 2. divisjon. Mange av oss gutta har spilt sammen i flere år, så vi kjenner hverandre godt både på og utenfor banen. Det at vi har så å si det samme laget som har spilt sammen i mange år, er en fordel for oss, sier Haltvik.

Oppdatert RBK 2-tropp finner du her.

Rosenborg 2 åpner med hjemmekamp mot Levanger 13. april (2. påskedag), men lørdag spilles første treningskamp når NTNUI er motstander i Abrahallen.

Treningskamper RBK 2 vinteren 2020

  • Lørdag 1. februar kl. 11:30 (Abrahallen): RBK 2 - NTNUI

  • Fredag 14. februar kl. 18 (Abrahallen): RBK 2 - Nardo

  • Fredag 28. februar kl. 18 (Abrahallen): RBK 2 - Byåsen

  • Lørdag 7. mars kl. 15 (SalMar banen): RBK 2 - Ranheim

  • Lørdag 14. mars kl. 15 (Abrahallen): RBK 2 - Tiller

  • Lørdag 21. mars kl. 15 (Tobb Arena): Levanger - RBK 2

  • Tirsdag 31. mars kl. 17:45 (SalMar banen): RBK 2 - Strindheim

  • * Forbehold om endringer

Annonse fra Eliteserien: