DSC00315-edited-169

Shroot er Rosenborgs nye hovedtrener

Robin Shroot har skrevet en treårsavtale som hovedtrener for Rosenborgs kvinnelag.

Annonse:

36-åringen har vært ansatt i Rosenborg siden 2021 og har gått gradene via akademiet via assistent-trener til å ta over som hovedtrener.

– Jeg synes det er veldig spennende for meg personlig. Jeg har vært nødt til å møte noen frykter og være tro mot verdiene jeg lever etter. Det å muligheten til å representere denne fantastiske institusjonen, er ekstremt spennende, sier Robin Shroot.

Slik har de siste månedene vært

Shroot har vært midlertidig hovedtrener i Rosenborg siden januar da Steinar Lein sluttet i jobben og tar over lederansvaret også formelt etter en prosess som har tatt tre måneder.

– Det har vært utfordrende, men ekstremt givende å være en del av et fantastisk felleskap av støtteapparat. Det å hjelpe jentene på en daglig basis, som elsker å spille fotball og sammen utvikle spillet vi alle elsker. Det å være en del av den utrolige identiteten til denne fotballklubben og det stolte navnet. Så det har vært en berg- og dalbane, men utrolig gøy, sier Shroot om de siste tolv ukene som har endt med at han er permanent ansatt.

– Skal få det beste ut av spillerne

De regjerende norsk cupmesterne Rosenborg har åpnet med to strake seiere i sesonginnledningen og møter Stabæk på Koteng Arena på lørdag. Rosenborg-treneren ser frem til sesongen videre, der laget har alt å spille for i serie-, cup og i Champions League-kvalifisering.

– Jeg tenker at det er ekstremt viktig at vi er mest opptatt av utvikling. Utvikling av mennesker og utvikling av vår identitet som en klubb. Det er viktigst at vi prøver å bygge på det hver eneste dag. Det handler om å utvikle spillerne som mennesker og gjøre dem til bedre fotballspillere, spille en offensiv og attraktiv spillestil som får det beste ut av dem, sier Shroot og fortsetter:

– Vi skal spille artig fotball hver eneste dag. En fotballstil som handler om å ta sjanser, som krever at man spiller med mot og utkonkurrere motstanderne. Vi må forsøke å forbedre oss på det, hver eneste dag. Vi må holde oss disiplinert til den prosessen, sier Shroot.

På Rosenborgs YouTube-kanal, eller i videovinduet under, kan du se hele intervjuet med en åpenhjertig Robin Shroot. Rosenborg-treneren åpner blant annet opp om mentalhelse, som har vært med på å spille inn til hvorfor han først gikk offentlig ut i januar om at han ikke var aktuell til jobben, til å i dag sitte som vår nye permanente hovedtrener på kvinnesiden.

Annonse fra Eliteserien: