Signerte proffkontrakter

Mikael Tørset Johnsen ble den sjuende spilleren fra SalMar Akademiet som har signert proffkontrakt med Rosenborg denne sesongen.

Annonse:

Mikael Tørset Johnsen, Torbjørn Lysaker Heggem, Tobias Bjørnebye, Emil Konradsen Ceide, Teodor Berg Haltvik, Filip Brattbakk og Rasmus Semundseth Sandberg har alle imponert i den svart og hvite trøyen. I løpet av 2018 har innsatsen til de alle sju akademi-spillerne blitt anerkjent med proffkontrakt med Rosenborg.

– Det er veldig artig at vi er en gjeng som får denne muligheten. Vi har spilt med hverandre lenge og kjenner hverandre godt gjennom å ha spilt sammen i tre år, sier Mikael Tørset Johnsen.

Denne uken ble 18-åringen den foreløpig siste fra SalMar Akademiet til å signere proffkontrakt med klubben.

– Dette er en anerkjennelse for den jobben spillerne har lagt ned og er et signal fra klubben om at vi ønsker å satse på dem. De skal få tid til å utvikle seg istedenfor å bli sendt vekk etter endt junioralder. Nå får de tid til å fortsette utviklingen gjennom å være stammen i Rosenborg 2 og få matchet seg opp mot A-laget på trening, sier akademisjef og hovedtrener Rini Coolen.

Skal gi ungguttene tid

Spillerne er i dag bærebjelker på et Rosenborg 2-lag som kjemper med Byåsen om opprykk til nivå tre i norsk fotball. Planen er at de samme spillerne skal fortsette å utgjøre stammen i laget, samtidig som veien opp mot A-laget blir kortere over tid.

– Dette er en klubbavgjørelse fra da jeg kun jobbet som akademisjef. Jeg mener dette er en god modell som sikrer god kontinuitet på andrelaget, så skal A-lagsspillere bruke arenaen til å spille seg i form etter skade eller ved lite spilletid. Samtidig blir veien kortere fra SalMar Akademiet opp mot A-laget, der vi skal gi talentfulle spillere bedre tid til å kunne ta steget, sier Rini Coolen.

– Jeg føler meg trygg på at vi ser noen av dem på A-laget etterhvert, men det er ingen garanti for at noen av dem ender opp med å bli fast der. Vi skal gi dem tid og mulighet til å utvikle seg i et godt fotballmiljø. Selv om de ikke nødvendigvis når gjennom det trange nåløye og blir RBK-spillere, betyr det ikke at de ikke har mulighet til å nå et høyt nivå som profesjonelle fotballspillere, sier Coolen.

– Jeg er overbevist at noen av disse spillerne vil være med på treningsleirene foran neste sesong, sier han.

– Nå starter jobben

Emil Konradsen Ceide var den første i rekken til å signere en kontrakt i januar, mens Mikael Tørset Johnsen er den sjuende SalMar-spilleren som har bundet seg til klubben.

– Det er veldig gøy og noe jeg har drømt om hele livet. Jeg er fra Tiller og det er i tillegg den største klubben i Norge, så det er veldig stort å signere proffkontrakt med Rosenborg, sier Johnsen.

Han har i likhet med Ceide figurert jevnlig på A-lagstreningene denne sesongen. Midtbanespilleren har absolutt ikke gjort seg bort.

– For meg handler det om å gripe sjansen og vise meg frem når jeg får muligheten til å trene med A-laget. Det handler om å lære av guttene som er her allerede. Ta for eksempel Mike Jensen og andre som spiller i min posisjon. Det er et mye høyere tempo på trening og ballen går mye fortere. Likevel synes jeg at jeg har klart meg ganske greit, så nå må jeg bare fortsette å legge ned jobben, sier Johnsen. 

Fem på A-lagstrening

Emil Konradsen Ceide og Rasmus Semundseth Sandberg er på landslagssamling denne uken, mens de resterende fem deltok på A-lagstreningene mandag og tirsdag. En av dem var Filip Brattbakk, som har dominert for Rosenborgs andrelag denne sesongen.

– Dette er noe jeg har jobbet for hver dag og da de sa at de ville gi meg proffkontrakt, var det veldig stort for meg. Jeg har jobbet veldig godt og nå har de gitt meg en sjanse jeg føler jeg har tatt. Jeg føler at det var et riktig valg for meg å si ja til å være her videre, sier Filip Brattbakk.

Den fotrappe vingen står med ti scoringer i Norsk Tipping-ligaen denne sesongen. Kun Erik Botheim (tolv mål på fem kamper) har flere for Rosenborg 2.

– Jeg må bare stå på i hverdagen og levere for RBK 2, i tillegg til å vise meg frem når jeg får være med på A-laget. Det handler om å gjøre det bra på RBK 2 og forhåpentligvis rykke opp i år. Jeg hadde en OK sesong med andrelaget i fjor, selv om jeg ikke spilte så mye. Men i år har jeg spilt 90 minutter i de fleste kampene og er fornøyd med hvordan jeg har gjort det så langt i år. Vi får håpe det krones med et opprykk, sier Brattbakk.

På bildet fra venstre: Teodor Berg Haltvik, Tobias Bjørnebye, Torbjørn Lysaker Heggem, Filip Brattbakk og Mikael Tørset Johnsen. Emil Konradsen Ceide og Rasmus Semundseth Sandberg var opptatt med landslag da bildet ble tatt. 

Annonse fra Eliteserien: