Sikret Europa-kvalik i dramatisk serieavslutning

Rosenborg vant naboduellen mot Ranheim og sikret den viktige tredjeplassen i Eliteserien etter en sen matchvinnerscoring av Samuel Adegbenro.

Annonse:

Utgangspunktet før serieavslutningen mellom de to Trondheimslagene var "Den sterkeste rett". Dersom Ranheim tapte, ville de rykke ned, mens en seier ville gi håp om fortsatt eliteseriespill. For Rosenborgs ville en seier gi håp om E-cupkvalik, mens tap ga en sur fjerdeplass. Uavgjort ville ha samme utfall som tap for begge klubber. 

Det var Rosenborg som kom best i gang og kom til flere gode innleggsmuligheter. Det ble slått på Søderlund to ganger de første ti minuttene, men headingene fra nærmeste stang traff ikke innenfor stengene. 

Etter et knapt kvarter kom den første store sjansen. Pål-André Helland satte ballen i stanga fra kanten av 16-meteren og Samuel Adegbenro satte ballen over fra god posisjon!

Billig baklengsmål skapte trøbbel

RBK styrte spillet, men var gavmilde bakover etter 21 minutter. Høyreback Øyvind Alseth skulle slå inn, men ballen gikk rett på mål fra spiss vinkel og André Hansen rakk aldri ned for å forhindre scoring. Gjestene i føringen og tredjeplassen hang i en tynn tråd.

RANHEIM I FØRINGEN: Laget som har klubbhuset sitt 10 kilometer fra Brakka var på kvalifiseringsplass etter 21 minutter, men måtte til slutt innse nederlaget og OBOS-spill neste år.
RANHEIM I FØRINGEN: Laget som har klubbhuset sitt 10 kilometer fra Brakka var på kvalifiseringsplass etter 21 minutter, men måtte til slutt innse nederlaget og OBOS-spill neste år.

Rosenborg måtte bruke en timinuttersperiode på å summe seg, men pushet på fremover. Even Hovland kom til skudd etter 33 minutter, men Even Barli gjorde en god redning. På det påfølgende hjørnesparket ble ballen reddet på streken!

Inspirert av stillingen i Haugesund

Utover i andre omgang begynte det å bli lengre avstand mellom Ranheim-spillerne og sjansene til RBK ble større. Etter 58 minutter smalt det da Pål-André Helland pisket en ball inn fra venstre og Even Hovland skallet inn utligningen!

2xHOVLAND! Even Hovland headet inn to scoringer mot Ranheim!
2xHOVLAND! Even Hovland headet inn to scoringer mot Ranheim!

Men det skulle ikke ta lang tid før Ranheim slo tilbake. De gikk rett fra avspark og i angrep, hvor Michael Karlsen satte inn 2-2!

Rosenborg var likevel laget med mest krefter, og da storskjermen på Lerkendal viste at Odd gikk mot tap i Haugesund, som ga RBK muligheten til å smette forbi og opp på den viktige tredjeplassen, tente RBK og Samuel Adegbenro på alle pluggene. Nigerianeren fikk sjansen fra 15 meter med ni minutter igjen og klinket ballen i krysset!

Spenningen sto seg hele veien ut, selv om Rosenborg og Mike Jensen fikk straffespark på overtid. Ranheim-keeper Even Barli reddet forsøket, men kunne ikke forhindre at Rosenborg vant og Ranheim rykket ned en divisjon. Dermed endte Rosenborg på tredjeplass i Eliteserien 2019.

NB! Øyvind Storflor, som har spilt 197 kamper over åtte sesonger for Rosenborg før han dro videre til Strømsgodset i 2008 fikk sin hyllest på Lerkendal. Kveldens kamp ble den siste for angriperen som nå legger skoene på hylla etter 20 år i toppfotballen.

Kampfakta:

Rosenborg - Ranheim (0-1) 3-2
Eliteserien, kampdag 30
Lerkendal Stadion
1. desember 2019 kl. 18.00

Mål:
0-1 Øyvind Alseth 21'
1-1 Even Hovland 58'
2-1 Even Hovland 76'
2-2 Michael Karlsen 77'
3-2 Samuel Adegbenro 81'

Rosenborg (4-3-3):

Asset 1 Asset 2
1
A. Hansen

5
Đ. Denić
16
E. Hovland
Goal 58'
Goal 76'
19
G. Valsvik
3
B. Meling

7
M. Jensen
15
A. Trondsen
22
G. Åsen

28
S. Adegbenro
Substituted out 85'
Goal 81'
14
A. Søderlund
Substituted out 92'
10
P. Helland
Substituted out 85'
Innbyttere
17
B. Akintola
Substituted in 85'
34
E. Botheim
Substituted in 85'
35
E. Ceide
37
M. Johnsen
23
B. Johnsen
Substituted in 92'
20
E. Tagseth
24
A. Østbø
Innbyttere
 • 17
  B. Akintola
  Substituted in 85'
 • 34
  E. Botheim
  Substituted in 85'
 • 35
  E. Ceide
 • 37
  M. Johnsen
 • 23
  B. Johnsen
  Substituted in 92'
 • 20
  E. Tagseth
 • 24
  A. Østbø

Ranheim (4-3-3):

Even Barli

Øyvind Alseth
Ivar Erlien Furu
Torbjørn Lysaker Heggem
Erik Tønne (Alexander Foosnæs 67')

Mads Reginiussen
Eirik Valla Dønnem
Adrià Mateo López

Ola Solbakken (Øyvind Storflor 77')
Mushaga Bakenga (Michael Karlsen 63')
Vegard Erlien

Annonse fra Eliteserien: