Sikret europakvalifisering borte mot Jerv

Igjen var Casper Tengstedt i fyr og flamme, og noterte seg for tre nye målpoeng da Jerv ble slått på Levermyr i årets siste bortekamp.

Det sto om en plass i Europa Conference League-kvalifiseringen for RBK i årets siste bortekamp, mens det for hjemmelaget Jerv sto om plassen i Eliteserien. RBK-supporterne fylte igjen opp bortefeltet og skapte en fantastisk ramme for et godt oppgjør. I tillegg fikk Sverre Nypan (15) sin RBK-debut og ble den yngste RBK-spiller i historien!

Rosenborg fikk en veldig god start på kampen da Erlend Dahl Reitan kranglet med seg ballen på høyresiden etter sju minutter og fikk sendt gjennom Victor Jensen. Dansken fant sin landsmann Casper Tengstedt foran mål, og han sendte Rosenborg i føringen med en enkel avslutning fra seks meter!

RBK fortsatte å dominere på Levermyr i en førsteomgang hvor Rosenborg hadde 17 avslutninger, hvorav ni av dem på mål. Og ledelsen skulle bli doblet da Victor Jensen kom til skudd fra 17 meter. Dansken la ballen kontrollert mot nærmeste hjørne, og da keeper sto på feil ben og aldri rakk ned i tide, sto det 0–2 i Grimstad!

Jerv var desperate etter å slå tilbake etter pause, men det var Rosenborg som fortsatt skulle styre banespillet. Stefano Vecchia hadde kommet inn til pause og brukte bare ti minutter på å komme på scoringslista. Igjen var Tengstedt involvert da han ble spilt gjennom på høyresiden og la inn til Vecchia som satte ballen i mål fra seks meter!

Nummer 15 for Tengstedt!

Scoring og assist var ikke nok for Tengstedt før han ga seg for dagen, for etter 62 minutter skulle RBKs dunke inn sitt andre mål. Han snappet ballen etter en feil av Jerv-forsvaret, rundet keeper og dunket inn 0–4!

Selv om alt så ut til å være avklart og avgjort skulle Jerv få til et siste forsøk. Mikael Ugland kom inn etter 67 minutter, og scoret to ganger de neste 18 minuttene. Men på 2–4 fikk RBK roet ned og gjenvant kontrollen. Dermed styrte RBK inn til tre poeng og sikret samtidig minst en tredjeplass på tabellen, noe som betyr kvalifisering til Europa Conference League i 2023!