Singsås representerer breddefotballen på Lerkendal

Singsås IL gjester Lerkendal når Rosenborg og norsk fotball viser støtte til breddefotball.

Annonse:

Fotballag for kvinner og menn i lavere divisjoner, med spillere over 20 år, får ikke lov til å hverken trene med fullkontakt eller spille kamper som følge av koronarestriksjoner. I ledd av et samlet norsk fotball vil Rosenborg vise sin støtte til breddefotballen, som vi ønsker å få i gang snarest.

I den anledning vil åtte spillere fra Singsås IL, fire fra kvinnelaget i 4. divisjon og fire fra herrelaget i 6. divisjon, være med på innmarsjen når Rosenborg møter Strømsgodset. 

- Dette gleder vi oss til, dette gjør at jeg føler at dere ser oss i bredden. Det blir ingen topp uten bredde og det er godt å kunne få støtte av Rosenborg og få muligheten til å representere bredden. Vi er en klubb som har fått en smell, spesielt i barnefotballen. Vi er en liten klubb som må snu hver stein for å få det til å gå rundt og trenger alle som ønsker å spille fotball. Dessverre har vi mistet noen lag i yngre klasser, der ungene ikke har orket å spille mot kjegler, sier Per Mikael Haugen i Singsås IL Fotball.

Han var en av mange som sendte mail til klubben da Rosenborg annonserte at vi ønsker fire representanter av hvert kjønn for å representere trøndersk og norsk breddefotball i en markering før kampstart, noe som vil bli gjort på hver eliteseriearena denne helgen.

Herrelaget til Singsås er, som mange andre, rammet av at det har gått nesten fire måneder uten fullverdig fotballtrening.

- Situasjonen vår er vel ganske lik mange andre plasser, men det er litt forskjell på by og land tenker jeg. Vi må ta det litt år for år med tanke på tilfang av spillere. I år har vi hatt en skikkelig opptur med å være 18 mann på laget, da er det uheldig at de ikke får trene skikkelig og spille kamper. Vi har hatt to treninger i uken og har i gjennomsnitt 15 mann på trening. Vi har spilt prikken (skuddkonkurranse) og hatt mye tysker. Vi skyter bra for tiden, ler Haugen.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Vi har ikke hatt noen tilfeller av korona her oppe og håper det snart kan komme en åpning for vanlig trening og kamper, sier Haugen.

Singsås-spillerne blir med Rosenborg-elleveren ut på gressmatten under innmarsjen før speaker kommer til å lese opp følgende tekst:

Vi i Eliteserien ønsker å markere sterkt at vi står sammen med bredden og mener helsemyndigheter og regjeringen må åpne opp for all breddefotball umiddelbart. For å vise vår støtte i dag ønsker vi velkommen våre venner i fra Singsås IL – som også stiller opp på nok en dugnad som ballhentere i dag. Nå må de få trene og spille kamper!’

Annonse fra Eliteserien: