- Skal være vanskelig å få spilletid

Edvard Tagseth er Rosenborgs potet, som kan brukes blant annet som venstreback og i alle posisjoner på midtbanen. 19-åringen jobber knallhardt for å fortjene en plass i favorittposisjonen.

Annonse:

Han kom inn i som venstreback i RBK-debuten mot PSV, fikk eliteseriedebuten i samme rolle mot Haugesund i fjor høst og startet 2019-sesongens siste RBK-kamp i Eindhoven som indreløper. Denne sesongen har han vært innom begge rollene og mot Sandefjord starter Edvard Tagseth som midtbaneanker bak Gjermund Åsen og Kristoffer Zachariassen.

- Det er bra så lenge jeg får spilletid. Det er flere posisjoner på banen der jeg trives og kan spille, sier Tagseth.

Med Anders Ågnes Konradsen tilbake fra skade og Per Ciljan Skjelbred som ligger an til å bli snart klar, blir kampen om plassene i favorittposisjonen enda tøffere.

- Det har vært veldig god konkurranse på midtbanen siden jeg kom til Rosenborg. Jeg forventet da jeg kom hit at det ikke skulle være lett å spille seg inn på midtbanen. Jeg er fornøyd med den spilletiden jeg har fått når du ser hvem jeg konkurrerer med. Det skal være vanskelig å få muligheten til å starte kamper her og jeg jobber hardt for å fortjene en plass på midtbanen. Det er der jeg ønsker å spille, sier Tagseth.

Tagseth fikk som nevnt sin seriedebut for RBK i Haugesund i fjor høst. Søndag reiser "Eddie" og Rosenborg vestover til Haugesund stadion, der det ble 1-2-tap i fjor.

- Det er alltid tøft mot Haugesund. Jeg synes vi må opp noen hakk fra Sandefjord-kampen og fortsette det vi var gode på når vi ruller opp gode angrep med rytme. Vi må fortsette det solide defensive spillet, men må bli skarpere offensivt, sier Tagseth.


Haugesund - Rosenborg ser du på TVNorge søndag klokken 20.30.

 

 

Annonse fra Eliteserien: