Skandinavisk trippel i årets første treningskamp

Dino Islamovic, Emil Konradsen Ceïde og Carlo Holse med scoringene da Rosenborg fikk en god start på årets oppkjøring.

Endelig skulle Rosenborg igjen få spille mot noen andre enn seg selv. Etter en rekke avlyste treningskamper ble Raufoss årets første motstander på datoen 17. april.

Åge Hareide har hentet flere nye spillere i den lange vinterpausen, og flere gikk rett inn i årets første startoppstilling hvor Stefano Vecchia, Vebjørn Hoff og Adam Andersson alle fikk deres uoffisielle debuter fra start.

Spenningen gikk også litt på hvor rustne Rosenborg var etter så lang tid uten skikkelig kamptrening, men det gikk ikke lang tid før rusten var pusset av og ballen begynte å rulle som den skulle. Litt hjelp fikk Rosenborg til årets første målsjanse da et Raufoss-forsvaret rotet ballen bort til en våken Zachariassen etter tolv minutter. Stefano Vecchia snappet ballen, men satte den utenfor alene med keeper.

Vecchias landsmenn skulle sørge for årets første RBK-scoring et kvarter senere. Adam Andersson slo inn fra sin venstreback-posisjon og Dino Islamovic brukte muskler og kraft da han kom seg foran midtstopperen og satte ballen i mål.

ÅPNET KONTOEN: Dino Islamovic kjempet inn 1-0 etter innlegg fra Adam Andersson.

Raufoss hadde en offensiv og underholdende innstilling til kampen. I sin 4-3-3-formasjon sendte Christian Johnsen sju-åtte spillere med i angrep, og anført av en god tidligere RBK-junior Teodor Haltvik produserte også gjestene et par gode målsjanser før pause.

Men det var Rosenborg som scoret målene denne flotte vårdagen. Emil Ceïde skapte bra med trøbbel med beina, men det 2-0 skulle komme etter et hodestøt fra høyrekanten. Ceïde skal nok levere mange gode innlegg til Dino Islamovic denne sesongen, men nå var det Dino som slo inn og Ceïde brukte panna til å sette ballen forbi keeper fra tolv meter.

Rosenborg flyttet ballen lenger og lenger inn på Raufoss sin halvdel utover i andre omgang og ti minutter før slutt skulle Carlo Holse sørge for at alle de skandinaviske landene var representert på scoringslista da han la ballen i hjørnet bak keeper.

- Sett den lenger opp i krysset neste gang, var kommentaren fra en smilende Åge Hareide, som kunne konstantere en god start på treningskampene som markerer siste del av oppkjøringen til seriestart.

Rosenborg - Raufoss (1-0) 3-0