Skarsem vender hjem til Rosenborg

Olaus Skarsem kommer tilbake til Rosenborg etter halvannen sesong i Kristiansund. Midtbanespilleren har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2024-sesongen.

Annonse:

Se videointervju med Skarsem nederst i saken!

23-åringen har vært en av Kristiansunds viktigste spillere siden han kom fra Rosenborg foran 2020-sesongen. Nå hentes trønderen tilbake til Trondheim og er spilleklar når overgangsvinduet åpner i august.

- Det er en utrolig god følelse. Det å komme hjem her, føles helt riktig. Jeg hadde en drøm om å komme tilbake og har jobbet hardt for det. Det er utrolig godt å være her og ha greid det, sier Skarsem.

Fire kamper - tre titler

Midtbanespilleren fikk sin debut for Rosenborg som 17-åring i 2016 og scoret like greit i sluttminuttene mot Åfjord i cupen. Siden ble det ytterligere tre A-kamper til og med 2018-sesongen, som ga ham to NM-gull og en mesterfinale-tittel. I 2019-sesongen ble Skarsem ble lånt ut til Ranheim, der eliteseriespill og gode prestasjoner sørget for at melhusbyggen ble solgt til Kristiansund. Der har han vært en av bærebjelkene på et KBK-lag som har kjempet om medaljer i Eliteserien.

- Vi er veldig glade for å få tilbake Olaus. Han har hatt en fantastisk utvikling de siste årene og vært en viktig spiller på et godt lag. Vi gleder oss til å se om han kan videreføre dette hos oss, sier Rosenborgs sportslige leder Micke Dorsin.

RBK_2468.jpg
Olaus Skarsem har signert en kontrakt ut 2024-sesongen. Foto: Eirik Grønning

Draktnummeret til Midtsjø

Skarsem har gått en sammenligbar vei som Fredrik Midtsjø, som i sin tid var innom både Ranheim og Sandnes Ulf, før RBK-karrieren skjøt fart. Skarsem lar seg inspirere av Midtsjøs vei til å nå være utenlandsproff i AZ Alkmaar og norsk landslagsspiller.

- Selvfølgelig er det veldig motiverende det han har gjort. Han viser at det er mulig å gå noen andre veier for å bli god i Rosenborg. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å gjøre det samme, sier Skarsem.

23-åringen får Midtsjøs gamle drakt nummer 21 i Rosenborg.

Annonse fra Eliteserien: