Slått av gamle kjenninger

Pål André Helland og RBK-utleide Gjermund Åsen sørget for RBKs første tap mot Lillestrøm på 13 år.

Rosenborg kom fra to tap, mot Strømsgodset og Sarpsborg, og skulle forsøke å reise seg på Åråsen. Kampene mot Lillestrøm er alltid tøffe, men Rosenborg har poengmessig vært overlegen som ikke har tapt for LSK på nesten 13 år. Det skulle snu mot et Lillestrøm hvor Igoh Ogbu startet i midtforsvaret og stengte igjen bakover, mens Pål André Helland og Gjermund Åsen scoret mål for de gule fra hver sin kant.

Spillemessig ble det et jevnt oppgjør, men som tendensen har vært denne sesongen var det motstanderen som kom best ut fra start samtidig som RBK gjorde noen store feil. Det ble straffet allerede etter tolv minutter. RBK spilte seg i problemer på midtstreken, hadde etterlatt seg enorme rom da LSK overtok ballen. Da slo Gjermund Åsen presist til Pål André Helland som sendte en markkryper via fingertuppene til André Hansen og i mål.

I siste del av omgangen tok Rosenborg mer over spillet, og presset Lillestrøm bakover, uten å klare å omsette spillet til mer enn én god sjanse. Hólmar Örn Eyjolfsson var nærmest med en heading fra ti meter, men en solid Hedenstad Christiansen i LSK-målet stoppet forsøket.

Rosenborg fortsatte å ha ballen mest i andre omgang, men slet med et upresist pasningsspill. Carlo Holse sto for den største muligheten med et godt frispark mot krysset, men igjen var Christiansen på plass med hanskene.

På overtid måtte RBK sende frem mange spillere, og gjorde samtidig pasningsfeil som gjorde at Gjermund Åsen kunne overta ballen på midtstreken og sette avgårde mot mål. Han satte ballen ned i hjørnet og sørget for at alle poengene ble igjen på Åråsen. Kampen endte 2-0.

Lillestrøm - Rosenborg (1-0) 2-0