Slått ut tross solid returkamp

Rosenborg gjorde en god returkamp playoff til Champions League, men klarte ikke å hente opp Dinamos 0-2-ledelse. Dermed blir det Europa League-gruppespill på Lerkendal i høst.

Annonse:

Rosenborg måtte hente opp Dinamo Zagrebs tomålsledelse fra den første kampen og gikk straks til verket. Etter et par hjørnespark var Tore Reginiussen svært nære å sende RBK i føringen etter ti minutter da han skulle stupheade fra én meters hold, men keeper er akkurat bortpå ballen, noe som gjorde at den traff skuldera til Reginiussen, femfor hodet. 

Men minuttet senere skulle Rosenborg score. Samuel Adegbenro sendte et innlegg på bakre hvor Mike Jensen avsluttet fra kloss hold, men keeper gjorde en feberredning. På returen var David Akintola på plass og sendte Rosenborg i føringen!

Mike Jensen jubler sammen med Konradsen når Akintola setter 1-0 fra kloss hold.
Mike Jensen jubler sammen med Konradsen når Akintola setter 1-0 fra kloss hold.

Det var Rosenborg som hadde ballen mest og skapte sjansene. Kampen hadde akkurat bikket halvtimen da Samuel banket til fra kanten av 16-meteren, og sendte keeper ut i full strekk, men dessverre fikk keeper hanskene på ballen. 

I omgangens siste minutt fikk Rosenborg frispark fra 20 meter, midt foran mål. Vegar Eggen Hedenstad sendte ballen hardt over muren og traff klokkerent i stanga!

Rosenborg fortsatte med spillet i andre omgang, men Dinamo fikk justert seg og hadde bedre kontroll bakover. Det ble en del potensielle sjanser og innleggsmuligheter for Rosenborg, men de aller største mulighetene uteble. 

Etter 71 minutter fikk innbytter Amer Gojak sjansen fra 19 meter. Han lot den ikke få fra seg og dunket ballen i nærmeste kryss. Rosenborg måtte da ha tre scoringer på 20 minutter, og det ble i meste laget mot et Dinamo som klarte å låse av kampen. Dermed ble det ikke Champions League på Lerkendal i år. 

Rosenborg er derimot allerede kvalifisert for UEFA Europa League, og alle RBK'ere kan se frem til nok en høst med gruppespill i Europa!

Kampfakta:

Rosenborg - Dinamo Zagreb (1-0) 1-1 (1-3 sammenlagt)
Play-off, kamp 2, UEFA Champions League
Lerkendal Stadion
27. august 2019 kl. 21.00
18 173 tilskuere

Mål:
1-0 David Akintola 11'
1-1 Amer Gojak 71'

Rosenborg (4-3-3):

Dinamo Zagreb (4-4-1-1):

Dominik Livaković

Petar Stojanović
Emir Dilaver
Dino Perić
Marin Leovac

Izet Hajrović (Amer Gojak 66')
Arijan Ademi
Nikola Moro
Mislav Orsić (Iyayi Atiemwen 81')

Dani Olmo (Mario Gavranović 90+2')

Bruno Petković

Annonse fra Eliteserien: