Slik blir SalMar Akademiet 2021

Akademileder Roar Vikvang har satt sammen teamet som skal utgjøre SalMar Akademiet 2021.

Annonse:

Roar Vikvang startet i jobben som akademileder 1. oktober, men har allerede jobbet en stund med sammensetningen av neste års SalMar-akademi. 

- Vi har bygd et team med komplementære ferdigheter. Våre to hovedtrenere har lang fartstid og en solid utdanning. Og de har rotfeste og utgangspunkt i den trønderske fotballkulturen, sier Vikvang. 

Med seg i teamet har Vikvang også fått med seg to tidligere RBK-spillere med til sammen 1000 kamper for klubben og utallige mesterskap. Roar Strand og Christer Basma er begge tilbake i Rosenborg. 

- De har begge levd RBK-kulturene i mange år og har vært delaktig i det ypperste Rosenborg har prestert. De vil være de viktigste eksponentene for hva RBK-kulturen er. 

- Vi har også fått med oss unge trenere med solid utdanning. I sum utgjør dette teamet en helhet som skal gjøre at vi treffer godt i hvordan vi ønsker å drive SalMar Akademiet, Sier Vikvang.  

Dette er SalMar Akademiet 2021:

Leder SalMar Akademiet: Roar Vikvang, UEFA A-lisens

Roar er ansatt som leder av SalMar Akademiet fra 1. oktober. Les mer om Roar her.

Utviklingsleder: Tore Grønning, UEFA A-lisens

Tore Grønning har vært Utviklingsleder i akademiet siden 2008. Han har hele veien hatt det administrative ansvaret i akademiet. 

A-lags trener i Ranheim fra 2004-2006 og i 2008. Topplederutdanning i fotball i NFF.

Hovedtrener RBK 2: Arnstein Røen, UEFA A-lisens

Fra Løkken Verk. 50 år, samboer, 2 jenter på 17 og 15 år. Utdannet allmennlærer - jobbet i videregående skole siden 1997. Jobber ved Orkdal vgs – idrettsfag. Topptrener 1 Olympiatoppen/NIH, 2010/2011

Trener for Orkla Fk i flere perioder, til sammen 11 år, i perioden 2003 – 2017. I perioden 2012-2017 sammen med Nils Arne Eggen. Har også jobbet i sportslig utvalg.Trener for Kil/Hemne i 2007 og 2008. RBK Ambassadør 2009-2010 og medtrener Ranheim A-lag i 2018 og 2019. Flere år engasjert i veilederkorpset til Trøndelag Fotballkrets.

Hovedtrener RBK G16: Nils Petter Austad, UEFA A-lisens

Nils Petter er 51 år gammel fra Verdal, er samboer og har to voksne barn. Er utdannet lærer med tilleggsutdanning i kroppsøving. Har jobbet 13 år i grunnskolen, og nå 15 år på idrettsfag på Verdal videregående skole.

Har vært trener i 25 år;  9 år i 3.div, 8 år i 2. div og 1 år i OBOS-ligaen på senior-nivå, samt flere år i aldersbestemt fotball. Han har også jobbet 2 år i fotballkretsen som assisterende spillerutvikler og 2 år i «ambassadør-prosjektet» i RBK.

Keepertrener i akademiet og assistent på RBK 2: Alexander Lund Hansen, UEFA B-lisens (Trener og keeper)

Lunna er kjent for de aller fleste og har vært keepertrener i akademiet siden 2017. De to siste sesongen har han også vært assistent på RBK 2. 

Han har en lang karriere som keeper bak seg i klubber som Fredrikstad, Odense og Start. Men ikke minst Rosenborg hvor han har spilt 70 kamper. 

Spillerutvikler i Akademiet og assistent på RBK U16: Sarmed Saify, UEFA B-lisens (trener og spillerutvikler)

Sarmed Saify er 31 år og kommer fra Trondheim. Han er utdannet spillerutvikler og lektor med mastergrad i idrettsvitenskap fra NTNU, med spesialisering i utviklingsmiljø og talentutvikling fra Uruguay. Han har videre utdannelse med bachelorgrad i idrettsvitenskap (fysiske arbeidskrav og taktisk rolle i Eliteserien og RBK).  

Sarmed har 14 års erfaring som trener og spillerutvikler i aldersbestemte klasser i Norge og utlandet.  Etter flere sesonger i aldersbestemte klasser i Trygg/Lade og Ranheim jobbet han i 2013-2014 som taktisk trener i Primera Division, Uruguay og toppklubben Defensor Sporting Club. I 2015-2016 som spillerutvikler, trenerkoordinator for aldersbestemte klasser samt A-lags assistent for A-laget til Stjørdals/Blink i PostNord-Ligaen. 

De siste årene har han vært engasjert som spillerutvikler og trenerkoordinator for ulike klubber i Trøndelag. Sarmed har også de siste seks årene jobbet fulltidsstilling som ungdomskoordinator i Konfliktrådene i Trøndelag hvor ledelse av tverrfaglig oppfølgingsteam rundt sårbare ungdommer har vært hans primæroppgave.

Trener i akademiet med ansvar for rolletrening og spiller- og trenerutvikler eksternt: Christer Basma, UEFA A-lisens

Ole Christer Basma har de siste ni årene jobbet som kretsansvarlig innen spiller- og trenerutvikling i Trøndelag Fotballkrets. Han har også trenererfaring fra Ranheim og J16-landslaget. 

Fotballkarrieren startet i Bærum før turen gikk videre til Kongsvinger, Stabæk og til slutt i Rosenborg. Her spilte han ikke mindre enn 349 kamper.  

Trener i Akademiet med ansvar for rolletrening: Roar Strand, UEFA B-lisens

Trenger egentlig denne mannen en presentasjon? 16 seriemesterskap, 5 cupmesterskap, 645 kamper for Rosenborg og 122 mål. 10 år etter at han la opp som fotballspiller på toppnivå er han tilbake i Rosenborg. 

Fysisk trener og fysio: Peder Lindsetmo, UEFA B-lisens

Peder Lindsetmo er 27 år og kommer fra Røra i Inderøy kommune. Peder er utdannet fysioterapeut med mastergrad i idrettsfysioterapi, og har videreutdannelse og kurs innen bevegelsesvitenskap, idrettspsykologi og prestasjonsfremmende trening for idrettsutøvere.

Peder begynte å jobbe som fysiske trener i fotball da han studerte fysioterapi, og fikk etter endt fysioterapiutdannelse jobbe som fysisk trener og fysioterapeut for Levanger og Strømmen i Obosligaen (2016-2018). Frem til han i 2019 ble ansatt i Lillestrøm SK med ansvar for fysisk utvikling og helsen til klubbens akademispillere (13-19år). Han har også jobbet som fysioterapeut i privat sektor, personlig trener og vært med aldersbestemte landslag. Blant annet med Edvard Tagseth i EM for G19 i 2019.

Fysisk trener og osteopat: Ole Næss

Jobbet i akademiet siden midten av 2018. Før det jobbet som osteopat/fysisk trener i Trondheims-Ørn (RBK-kvinner) fra 2014-18 ved siden av å jobbe i klinikk.  

Materialforvalter: Per Nygaard

Vi inviterer til pressetreff med nye SalMar Akademiet klokka 13.30 på Lerkendal Stadion. Ta kontakt med medieansvarlig Jørgen Stenseth  

Annonse fra Eliteserien: