Slik er døgnet før kamp

ZAGREB: Kampen mot Dinamo spilles klokken ni i kveld, men reisen startet allerede 35 timer tidligere.

Annonse:

Klokken 10 mandag morgen møttes RBK-spillerne på Brakka over havregrøt til frokost. En time senere gikk bussen til Værnes. 

Forberedelsene var de samme som foran alle turene til E-cup i de siste årene. Reisedagen skulle gjøres unna før kampdag.

190820-travel-1

Even Hovland, Tore Reginiussen og Mike Jensen boarder Widerøes fly som skal frakte de til Zagreb i Kroatia.

190820-travel-2

Lege Reidar Due og Alexander Søderlund i dyp dialog på vei opp flytrappa. Med på flyet er også en større gruppe partnere og en liten gjeng supportere, pluss noen journalister helt bakerst i flyet.

Tiden på flyturen fylles med lesing, film og serier på mobil og musikk på øret.

190820-travel-3

Mens Pål-André Helland, Gjermund Åsen og Alexander Søderlund venter på bagasjen i Zagreb så diskuterer de hverandres besvarelser på quizen. Ikke alle svar var fulltreff.

190820-travel-4

Klokken 16:30 er alt klart for bussturen fra flyplassen til hotellet inne i sentrum av Zagreb. Temperaturforskjellen var merkbar fra Trondheim. Over 30 grader var det da laget ankom mandag ettermiddag.

190820-travel-5

Utstyret som Rosenborg har med på tur pakkes i metallkasser, og i de ligger det drakter, treningstøy, massasjebenker, drikkeflasker og masse annet. 

190820-travel-6

Etter middag har materialforvalter Leif Husvik pakket ut utstyret og spillerne kan hente det de skal bruke på kveldens trening.

190820-travel-7

Kvelden før kampdag får bortelaget tilgang til banen i nøyaktig én time. Derfor får ingen gå inn på banen før stoppeklokken er startet.

190820-travel-8

Treningen dagen før kamp er av det rolige slaget. Her er det Emil Konradsen Ceïde som har fått øye på ballen.

Klokken 20:30 er treningen over og bussen går da tilbake til hotellet og det er klart for middag nummer to for dagen.

190821-walk-1

Kampdagen blir lang når avspark ikke er før klokken ni på kvelden. Etter frokost er det klart for spillermøte. Der går trenerene igjennom motstanderlaget og viser frem videoeksempler.

Så i ett-tiden er det på tide å strekke litt på beina. Turen går inn mot parken i sentrum, og for å være på den sikre siden har laget politieskorte også inne i parken.

Timene frem til kamp bruker spillerne på litt forskjellige måter. Noen liker å roe ned for seg selv. Andre setter seg ned og spiller kort.

IMG_2923

 

Annonse fra Eliteserien: