Slik går det med utlånsspillerne

Rosenborg har hatt åtte spillere ute på lån denne sesongen. Slik er det gått til nå.

Annonse:

Erlend Dahl Reitan, Jonathan Levi, Julian Faye Lund, Besim Serbecic, Olaus Skarsem, Torbjørn Heggem, Igoh Ogbu og Tobias Bjørnebye er alle lånt ut til klubber i inn- og utland denne sesongen. 

Her er en liten oversikt over hvordan det er gått til nå.

Erlend Dahl Reitan

Høyrebacken har vært en viktig brikke i et Bodø/Glimt-lag som har kjempet om gull i Eliteserien. Reitan rebuterte for Glimt i 2-0-seieren mot Rosenborg i seriepremieren. 22-åringen har spilt samtlige seriekamper, bortsett fra da han måtte stå over med karantene mot Sarpsborg 08 i midten av august.

Reitan står med tre assist i Eliteserien 2019. Bodø/Glimt ligger i skrivende stund på andreplass, fem poeng bak Molde, når seks serierunder gjenstår.

Julian Faye Lund

Der Reitan kjemper helt i toppen av Eliteserien, er situasjonen motsatt for Julian Faye Lund i Mjøndalen. Med Sarpsborg 08s 2-0-seier over Ranheim i forrige serierunde, datt bruntrøyene ned på nedrykksplass. Faye Lund voktet MIF-buret i de fem første serierundene, men en skade satt ham ut av laget i mai. 20-åringen tok tilbake plassen i mål etter å ha spilt U20-VM med Norge og har spilt hver seriekamp siden midten av juni.

Mjøndalen har ikke vunnet en kamp siden midten av august da Brann ble slått 2-1 og har begge beina blantet i nedrykksstriden. Det skiller riktig nok seks poeng mellom sju lag i bunn og Mjøndalen har tabellnaboene Sarpsborg 08 og Ranheim igjen hjemme.

Olaus Skarsem og Torbjørn Heggem

Der Faye Lunds Mjøndalen er nest sist i Eliteserien, er Skarsem og Heggems Ranheim tabelljumbo. Begge fikk spilletid da Rosenborgs byrival tapte 0-2 i en svært viktig "sekspoengskamp" hjemme mot Sarpsborg 08 i forrige serierunde.

Heggem fikk sin Ranheim-debut i det motsatte oppgjøret i Sarpsborg i mai, da Skarsem scoret sitt aller første Eliteserie-mål med et flott langskudd i 3-1-seieren. 

Midtstopper Heggem har vært på banen i 16 Ranheim-kamper denne sesongen, mens Skarsem har spilt 19 kamper. Begge spilte hele kampen da Ranheim tok seg til NM-semifinale med 3-0-seier over Fram Larvik og kan spille cupfinale i desember. Da må Viking beseires i semifinalen.


Besim Serbecic

Bosnieren ble lånt ut til hovedstadsklubben FK Sarajevo i juli og ble kastet rett ut i Champions League-kvalifisering etter kun dager i klubben. Midtstopperen fikk gode skussmål da Sarajevo møtte Celtic i to kamper, som endte med tap i begge kampene. Det betød at de regjerende bosniske seriemesterne røk ut av Champions League, men kvalifiseringssystemet ga de en ny sjanse i Europa League. Der møtte de BATE Borisov, som røk ut for Rosenborg i runden før. Et knepent hjemmetap ble fulgt opp av en målløs kamp i Hviterussland. Dermed var drømmen om Europa ute for Serbecic & co.

Serien i Bosnia startet i høst og avsluttes først på vårparten. Sarajevo kniver foreløpig i toppen, der fire poeng skiller fem lag. Serbecic har vært på banen i samtlige kamper både i serie og Europa for Sarajevo og har scoret to mål.

Jonathan Levi

I februar forlot 23-åringen Rosenborgs treningsleir i Portugal for å slutte seg til sin nye klubb i hjemlandet. Elfsborg startet sesongen sterkt og var blant annet kun målforskjell fra å lede Allsvenskan etter sju serierunder. Levi var på banen i elleve av tolv kamper i innledningen, før en skade satte ham ute av spill i to måneder fra juni til august.

Da hadde Elfsborg rukket å falle nedover tabellen og ligger i dag trygt plassert på åttendeplass, når tre serierunder gjenstår. Likevel har Levi kunne bidra litt til å påvirke gullkampen da hans 1-1-mål mot AIK i slutten av september, har bremset jakten på nytt gull for den regjerende seriemesteren.

Når tre serierunder gjenstår leder Malmö på målforskjell mot tidligere Rosenborg-spiller Aslak Fonn Witrys Djurgården. Tre poeng bak lurer både Hammarby og AIK, med tidligere RBK-er Tarik Elyounoussi på laget.

Elfsborg havner uansett på åttende- eller niendeplass og har lite annet enn ære å spille for i de tre siste rundene. Jonathan Levi står med fire fulltreffere denne sesongen.

Igoh Ogbu

Midtstopperen fra Nigeria gjorde en god figur i U20-VM i Polen i sommer og skrev under på en utlånsavtale med Sogndal noen måneder etter mesterskapet. I saftbygda har han rukket å få en viktig rolle i midtforsvaret hos et Sogndal-lag som har en spennende høst i møte.

Sogndal ligger i skrivende stund på sjetteplass, som gir muligheten til spill i Eliteserien via kvalifisering. Men mye kan skje i de resterende fire serierundene, der seks lag er i en reell kamp om tre plasser i playoff - og flere kan blande seg inn. Sogndal står på 38 poeng, tre poeng bak KFUM på fjerdeplass. Det er også tre poeng ned til HamKam på niendeplass, mens tre lag lurer et par poeng bak der igjen. Dermed er det relativt åpent i kampen om plassene fra fjerde- til sjetteplass, som gir kvalifisering sammen med tredjeplassen.

Ogbu har vært på banen samtlige kamper etter låneovergangen og ble matchvinner i 1-0-seieren over Sandnes Ulf i forrige serierunde.


Tobias Bjørnebye

Bjørnebye spilte en viktig brikke på Rosenborg 2 i fjorårssesong i 3. divisjon og har tatt steget opp i 2. divisjon dette året med Hødd. 20-åringen gikk rett inn på midtbanen og startet i serieåpningen mot Fredrikstad. Siden har han stort sett spilt hver kamp da han har vært skadefri. 

Bjørnebye har stått over de seneste kampene på grunn av en skade. Hødd ligger på sjetteplass i avdelingen når to runder gjenstår. Stjørdals-Blink kniver med Kvik Halden og Fredrikstad om opprykk i Hødds avdeling.

Annonse fra Eliteserien: