Sløste med sjansene mot Stabæk

Rosenborg fikk fire enorme muligheter til å avgjøre mot Stabæk, men til sto til slutt igjen med kun ett poeng.

Rosenborg var nær ved å få en drømmestart på kampen da Adrian Pereira slo et tidlig innlegg i bakrom og Ole Sæter fikk en tå på ballen foran mål, men keeper gjorde en sterk redning.

Da Sæter hadde marginene mot seg smalt det heller fra nieren i andre enden av banen. Mushaga Bakenga var på plass på et innlegg fra venstre og headet inn 0-1 etter 12 minutter.

Reddet straffe i hjemmedebuten

Begge lag var disiplinerte i returløpene og lå kompakt i 4-5-1 uten ball før pause. Dermed ble det produsert få sjanser, og de som kom måtte tas godt vare på. Det gjorde Ole Sæter etter en drøy halvtime da han mottok ballen feilvendt, gjorde et flott medtak og satte den kjapt ned i nærmeste hjørne til 1-1!

Like før pause fikk Stabæk straffespark etter at et skudd traff ei RBK-hånd. Men i sin Lerkendal-debut reddet Sander Tangvik forsøket fra Nikolai Næss og sørget for at 1-1 holdt seg til pause!

REDDET STRAFFE: Sander Tangvik reddet straffespark like før pause, i sin første kamp på Lerkendal! Foto: Ole Martin Wold / NTB

Store sjanser etter pause

Maalen måtte gjøre sitt tredje bytte allerede i pausen, men laget som stilte til andre omgang gjorde en god figur. Rosenborg fikk løftet seg lengre opp på banen og begynte å produsere målsjanser - og de var store!

Jayden Nelson kom de to første sjansene. Først var det Frederiksen som fant canadieren med et innlegg fra høyre, men Nelson satte ballen over! Kun minutter senere var det Pereira som fant samme mann, men igjen gikk avslutningen over!

Og sjanseproduksjonen fortsatte. 76 minutter var spilt da Emil Frederiksen dro seg inn i god posisjon. Fra tolv meter banket han til, men rett i tverrliggeren! Minuttet senere var det Ole Selnæs sin tur fra samme distanse. Upresset fikk han mulighet med godfoten, men satte ballen godt over mål!

Dermed kom aldri den avgjørende scoringen og Rosenborg måtte nøye seg med ett poeng mot Stabæk.

Rosenborg - Stabæk (1-1) 1-1