Snudde og vant mot Stabæk

Rosenborg kom under før ti minutter var spilt, men dominerte spillet presset inn tre scoringer. Dermed ble alle poengene igjen på Lerkendal.

Det var Stabæk som var farligst fra start på Lerkendal. Fem minutter var spilt da Yaw-Ihle Amankwah fikk headet fra kloss hold, via bakken og like over tverrliggeren.

Tre minutter senere var Stabæk igjen på ferde, denne gangen på en kontring. Kasper Junker ble spilt gjennom i bakrom og spilte en pasning forbi Hansen. Birger Meling måtte kaste seg fremover for å forsøke å forhindre scoring, men var uheldig og satte ballen i eget mål.

Rosenborg hadde ballen mye i andre omgang, men manglet litt på bevegelsene uten ball og ballfører hadde få pasningsalternativer. Derfor var det ofte ganske greit for Stabæk-forsvaret å finne løsningene.

Men på hjørnespark er Rosenborg farlige. 28 minutter var spilt da Akintola steg til værs på et hjørnespark og stusset ballen på lengste stolpe. Der var Søderlund på plass og banket ballen i lengste. En bra utført scoring av RBK-spissen.

Rosenborg tok fullstendig over spillet i andreomgang. Tre minutter var spilt da Meling ble spilt gjennom i stor fart på venstresiden. Han la ut 45 grader til Mike Jensen som banket ballen mot mål, men dessverre rett i en Stabæk-spiller.

En ny stor sjanse kom to minutter senere da Akintola herjet på høyresiden, gikk fra to spillere og la inn til Anders Konradsen som fikk headet fra åtte meter, men rett på keeper.

Men det skulle smelle til slutt. Det var Samuel som viste frem høyreslegga fra 20 meter da han banket ballen i mål! Rosenborg hadde snudd kampen!

Med et kvarter igjen fikk Rosenborg straffespark, og da var Pål-André Helland sikker og la på til 3-1!

Men det skulle være spenning kampen ut, for Stabæk reduserte med fem minutter igjen. Det var Kasper Junker som vant i lufta på et innlegg fra venstre og det sto 3-2!

Stabæk var svært nær en utligning to minutter senere med en avslutning fra sju meter, men Hansen gjorde en sterk redning og sørget for at alle poengene ble igjen på Lerkendal!

Rosenborg - Stabæk (1-1) 3-2