Snudde til seier i andreomgang

En sterk andreomgang ble avgjørende da Rosenborg snudde 0-1 til 3-1 og vant duellen mot Sarpsborg 08.

Etter at tittelrival Brann spilte uavgjort i Bergen tidligere på søndag skulle Rosenborg ut og forsøke å dra fra bergenserne med en seier mot Sarpsborg.

Men det skulle bli en tøff kamp mot det andre norske laget som spiller E-cup. Etter et knapt kvarter fikk Sarpsborg etablert seg rundt RBKs 16-meter og til slutt var det Patrick Mortensen som fikk kranglet inn en retur til en 1-0-ledelse for gjestene.

Sarpsborg fortsatte å skape trøbbel for Rosenborg i førsteomgang. Rosenborg ble upresise i overgangene, og slet med å skape skikkelig trøbbel for østfoldingene. Men inn mot pause var det tegn til bedring da RBK fikk et lite press på Sarpsborg og Levi fikk testet keeper med et skudd, men keeper vant duellen.

Rosenborg hadde dermed ett mål å hente opp da lagene sparket i gang andre omgang, men det var Sarpsborg som kom best ut av startblokkene. Fem minutter var spilt da André Hansen måtte dra frem en dobbeltredning, og holdt Rosenborg inne i det.

Og nå startet også snuoperasjonen. Der begge lag kunne begynne å kjenne det tøffe kampprogrammet de har vært gjennom, var det Rosenborg som var seigest. Sakte, men sikkert tok RBK over banespillet og ble farlige både på kontringer og i etablert spill. Det var imidlertid et litt heldig mål som skulle føre til utligning. Jonathan Levi dro seg inn og sendte avgårde en suser. Ballen gikk via en Sarpsborg-spiller og i mål bak en utspilt keeper.

RBK-maskineriet tente nå på pluggene og Rosenborg rullet opp angrep etter angrep. 66 minutter var spilt da Søderlund fikk ballen feilvendt på åtte meter. Med en spiller i ryggen var han sterk da han vendte opp og banket ballen i nettaket!

Alexander Søderlund sendte Rosenborg i føringen med en kraftscoring!

Rosenborg var i føringen, men ville ha mer. Sarpsborg hadde heller ikke gitt opp og sendte spillere fremover. Det ga kontringsrom, og det skulle også føre til den endelige avgjørelsen. Fem minutter før full tid kom Rosenborg på en overgang. En flikk fra Søder fant Yann-Erik de Lanlay på et superløp nedover høyresiden, og fra spiss vinkel klinket kantspilleren ballen i lengste. Rosenborg vant 3-1 og har en fire poengs luke i toppen på tabellen med 23 spilte runder!

Yanni med den definitive avgjørelsen da han og Rosenborg kontret inn 3-1 like før slutt!

Rosenborg - Sarpsborg 08 (0-1) 3-1