Søder herjet i kruttsterk borteseier

Rosenborg leder med to mål før returoppgjøret etter en gjennomsolid bortekamp i Slovenia.

Rosenborg møtte den slovenske seriemesteren Maribor i det første oppgjøret av tredje kvalifiseringsrunde til Champions League. Førsteomgang ble preget av mange dueller og noen korte skadeavbrekk, som da Tore Reginiussen ut med en leggskade etter bare 14 minutter.

Den største sjansen før hvilen sto Birger Meling for da han spilte vegg med Gjermund Åsen og fikk avsluttet fra kloss, men skrått hold like før pause. Dessverre ble avslutningen blokkert.

Etter å ha kriget gjennom første omgang fikk Rosenborg ballen ned på bakken og kjørte fra Maribor i andre. Bare fem minutter var spilt da RBK fikk frispark fra drøyt 20 meter. Alexander Søderlund tok "rennafart" og blåste ballen i mål. Keeper fikk hanskene bak ballen, men skuddet var for hardt til at han klarte å stoppe ballen og RBK var i føringen!

Rosenborg fortsatte å kjøre på etter scoringen. Både David Akintola og Mike Jensen kom begge til skudd fra rundt 16-meterstreken, men uten tellende resultat.

Men til slutt måtte Maribor-forsvaret kapitulere på nytt. Jensen skaffet frispark utenfor høyre side av 16-meteren. Gjermund Åsen slo inn, fikk ballen tilbake og slo ballen tilbake på bakre. Der hadde Søderlund lurt seg bort fra oppasserne sine og headet ballen via bakken og i mål!

Maribor hadde mange langskudd i kampen. Rosenborg klarte å komme seg opp i de fleste forsøkene, men mislyktes én gang - og da havnet ballen i mål. Marcos Tavares sendte avgårde en kule fra 20 meter og det sto 1-2.

Det skulle det imidlertid ikke stå lenge, for Rosenborg gikk rett angrep fra avsparket. Akintola kom rundt på høyresiden og la inn. Ballen ble halvklarert ut til Mike Jensen som sendte ballen ned i hjørnet med et volleyskudd!

Maribor klarte å mobilisere en sluttspurt og la et visst press på RBK de siste ti minuttene, men Rosenborg stoppet det som kom og tok en sterk seier på bortebane!