Søder senket Ranheim

Først var det nigeriansk festfotball i byderbyet på Ranheim, før Alexander Søderlund satte den avgjørende scoringen to minutter før full tid.

Annonse:

Det var Ranheim som startet best i Fjæra. Fem minutter var spilt da Ranheim slo et hjørnespark fra høyre og Valla Dønnem fikk headet mot mål. Men Andre Hansene gjorde en god redning. 

Anført av en god Anders Ågnes Konradsen tok Rosenborg mer over og tempoet i RBKs angrepsspill økte utover i omgangen. Kampen var en knapp halvtime gammel da Alexander Søderlund slo en flott stikkpasning gjennom til Samuel Adegbenro som på direkten satte den forbi Even Barli til 0-1!

Rosenborg fortsatte å produsere farligheter og etter 43 minutter sendte Birger Meling en diagonal pasning til David Akintola som tok ballen ned på kassa og sendte den mot nærmeste stolpe. Dessverre traff han på feil side. 

Da gikk Ranheim rett i angrep og fikk utligningen sin. Hjemmelaget befolket RBKs 16-meter og Mads Reginiussen fikk laget litt kaos da han kippet ballen inn foran mål. Der var Magnus Blakstad på plass og satte inn 1-1. 

Nigeriansk festfotball

Samuel fortsatte å herje på venstresiden i andreomgang. Seks minutter etter pause satte han igjen på farten og kom seg ned til dødlinja. Mads Reginiussen blokkerte for et lavt innlegg, men da slo Adegbenro et høyt legg til sin landsmann Akintola på bakre. "Baba" kom seg fri og headet Rosenborg i ny ledelse!

Ranheim fikk ha ballen mer utover i omgangen, mens Rosenborg luktet gode kontringsmuligheter. Timen var spilt da Daniel Kvande så muligheten for et skudd fra 25 meter, og lot den ikke gå fra seg. Han fikk et rent treff og ballen flakket like foran André Hansen som måtte bokse ballen til hjørnespark. 

Mot slutten åpnet den underholdende kampen seg enda mer. Ranheim gikk fremover med mange spillere, men det åpnet for kontringer. Gjermund Åsen slo en ball inn fra venstre til Alexander Søderlund som ikke fikk kroppen over ballen og satte den over.

Og fem minutter før full tid utlignet Ranheim på nytt. De spilte seg RBK-forsvaret litt til venstre og Ivar Sollie Rønning lobbet frekt over André Hansen og i mål. 

Men Rosenborg skulle ta med seg alle poengene de ti kilometrene tilbake til Lerkendal - og det var Alexander Søderlund som skulle sette opp og avslutte det hele. Spissen hadde jobbet knallhardt feilvendt hele kampen og igjen fikk han vunnet duellen og lagt igjen ballen til en medspiller, denne gang kaptein Mike Jensen. Søder selv spurtet mot bakre stolpe og nådde akkurat legget til Jensen som han stupheadet i mål! Rosenborg vant 3-2 på Ranheim!


Kampfakta:

Ranheim - Rosenborg (1-1) 2-3
Eliteserien, kampdag 14
4. juli 2019 kl. 20.00
2 925 tilskuere

Mål:
0-1 Samuel Adegbenro 27'
1-1 Magnus Blakstad 44'
1-2 David Akintola 51'
2-2 Ivar Sollie Rønning 85'
2-3 Alexander Søderlund 88'

Rosenborg (4-3-3):

Asset 1 Asset 2
1
A. Hansen

2
V. Hedenstad
Goal 44'
4
T. Reginiussen
16
E. Hovland
3
B. Meling

7
M. Jensen
25
M. Lundemo
Substituted out 87'
8
A. Konradsen

17
D. Akintola
Goal 51'
14
A. Søderlund
Goal 88'
28
S. Adegbenro
Substituted out 78'
Goal 27'
Innbyttere
5
Đ. Denić
37
M. Johnsen
35
E. Ceïde
15
A. Trondsen
Substituted in 87'
19
G. Valsvik
22
G. Åsen
Substituted in 78'
24
A. Østbø
Innbyttere
 • 5
  Đ. Denić
 • 37
  M. Johnsen
 • 35
  E. Ceïde
 • 15
  A. Trondsen
  Substituted in 87'
 • 19
  G. Valsvik
 • 22
  G. Åsen
  Substituted in 78'
 • 24
  A. Østbø

Ranheim (4-3-3):

Even Barli

Øyvind Alseth
Daniel Kvande
Ivar Erlien Furu
Aleksander Foosnæs

Magnus Blakstad
Eirik Valla Dønnem (Olaus Jair Skarsem 64')
Mads Reginiussen

Ola Solbakken
Michael Karlsen (Ivar Sollie Rønning 83')
Erik Tønne

Annonse fra Eliteserien: