Søderlund forlater Rosenborg

Alexander Søderlund er klar for den svenske klubben Häcken.

Annonse:

To seriegull, to cupgull, tre gruppespill i Europa og klubbens toppscorer i fire sesonger. Etter 179 kamper og 77 mål for Rosenborg, er det nå slutt for Alexander Søderlund i svart og hvitt.

- Det er utrolig vemodig og litt tungt å skulle forlate Rosenborg, men sånn er fotballen. Man må finne ut hva som er best for meg og for klubben. Da ble det dette denne gangen, sier Alexander Søderlund.

To perioder i Rosenborg

Søderlund ble hentet til Rosenborg fra Haugesund sommeren 2013 og ble klubbens toppscorer i samtlige fire hele sesonger på Lerkendal. I 2015 ble angrepsspilleren også toppscorer i Tippeligaen med 22 mål. Samme sesong ble Rosenborg både serie- og cupmester, i tillegg til å spille gruppespill i Europa League. Det gjorde at St. Etienne fikk øynene opp for RBK-spissen, som ble solgt til den franske klubben i januar 2016.

To år senere ble Søderlund hentet tilbake til Lerkendal, der det ble nok et serie- og cupgull i 2018. 2019-sesongen ble en nedtur for både spiller og klubb, der Søderlund var en sterk bidragsyter til at Rosenborg nådde playoff til Champions League og spilte gruppespill i Europa League. Søderlund ble toppscorer i serien, der Rosenborg endte på tredjeplass.

- Det har vært en syk reise. Jeg har fått vært med på å ta klubben tilbake til toppen. Det ble en liten pause i fjor, men jeg håper Rosenborg tar tilbake seriegullet i år. Jeg tror det blir en bra fremtid her i klubben, uansett, sier Søderlund.

- Utrolig glad i klubben

Haugalendingen tok farvel med lagkameratene etter onsdagens trening på SalMar-banen. Torsdag morgen dro han til Göteborg for å fullføre overgangen til laget som ble nummer seks i Allsvenskan i fjor.

- Dette var ikke et enkelt valg. Jeg er utrolig glad i alle folkene her og klubben. Det er litt tungt akkurat nå, men sånn er det, sier Søderlund.

Foto i toppen: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Annonse fra Eliteserien: