Søderlund matchvinner på Aspmyra

Det ble en slitekamp på kunstgresset i Bodø, men Rosenborg dro i land seieren og årets første trepoenger på bortebane.

Rosenborg tok umiddelbart kontroll på kunstgressmatta på Aspmyra, men manglet tempoet offensivt til å lage skikkelig trøbbel for hjemmelaget. Et par fine angrep ble det uansett, spesielt mot slutten av omgangen hvor presset mot Glimt-målet tiltok.

Det presset var et forvarsel på det som skulle komme like etter pause. Omgangen var bare ett minutt og 20 sekunder gammel da Vegar Eggen Hedenstad presist banket et hjørnespark inn mot første stolpe hvor Alexander Søderlund kom seg foran sin oppasser som han sterkt holdt unna slik at han kunne heade ballen i mål. RBK i føringen i Bodø.

Men Glimt skulle ikke gi seg uten kamp, og Rosenborg måtte jobbe for poengene. Hjemmelaget tok over etter scoringen og kom til flere farligheter foran André Hansen. RBK på sin side hadde utfordringer med presisjonen på overganger, og klarte sjeldent å skape farligheter selv. Dermed ble det en slitekamp om.

På overtid ble det dramatikk da Geir André Herrem gikk i bakken innenfor 16-meteren. Dommeren så ingen forseelse, og dermed slapp RBK og André Hansen en duell fra krittmerket. Rosenborg vant 1-0 og tok med seg alle poengene tilbake til Trondheim.

Bodø/Glimt - Rosenborg (0-0) 0-1