Solgt til Ferencvaros

Rosenborg og Ferencvaros har blitt enige om en overgang for Kristoffer Zachariassen.

Annonse:

Dermed forlater Kristoffer Zachariassen (27) Rosenborg etter halvannet år i Trondheim.

- Kristoffer har vært en solid spiller for oss og har gjort det såpass bra at han har blitt attraktiv for klubber nede i Europa. Vi har fått et meget godt tilbud og Doff kjenner selv at han har lyst til dette. Derfor kjennes det riktig på alle plan, sier sportslig leder Mikael Dorsin.

Zachariassen endte på 21 mål på 45 kamper totalt for Rosenborg og er klubbens toppscorer denne sesongen med åtte mål på tolv kamper i Eliteserien. Innsatsen har gjort at de ungarske seriemesterne, som slo ut Molde og spilte Champions League-fotball i fjor høst, ønsket 27-åringens tjenester.

- Det viser seg igjen at hvis man gjør det bra i Rosenborg, uansett alder, er man attraktiv på markedet om man spiller i RBK. Det har Kristoffer gjort og han fortjener muligheten sin, sier Dorsin.

Ferencvaros jakter sitt andre strake gruppespill i Champions League og vant komfortabelt 6-1 sammenlagt over kosovoske Prishtina i første av fire kvalifiseringsrunder. Zachariassen reiste til Budapest onsdag kveld for å fullføre overgangen. 

Ferencvaros møter litauiske Zalgiris i neste runde av Champions League-kvalifiseringen og er uansett sikret gruppespill i enten Europa League eller Conference League denne høsten.

Annonse fra Eliteserien: