Solid seier i Belfast

Rosenborg åpnet Champions League-kvalifiseringen med solid kamp og tomålsseier borte mot Linfield. Dermed er utgangspunktet godt før returoppgjøret på Lerkendal neste onsdag.

Rosenborg tok umiddelbart kommandoen på Windsor Park i Belfast. Linfield forsøkte å stå høyt, men ble presset tilbake av RBK.

Ti minutter var spilt da den første kanonen kom. Marius Lundemo banket til fra langt hold, men ballen gikk en meter utenfor. Nærmere var Tore Reginiussen tre minutter senere. Midtstopperen tok med seg ballen frem til 20 meters avstand fra mål og klinket til via keeper og i stanga!

Og det skulle bli et tilnærmet konstant spill mot Linfield-målet. Da Rosenborg kom seg rundt og til innlegg ble det ofte farlig, og det var slik Rosenborg skulle gå i føringen etter 22 minutter. Det var Gjermund Åsen som slo inn fra venstre og ballen endte opp på bakre stolpe hos Mike Jensen som beslutsomt og kontant banket ballen forbi flere Linfield-spillere og i mål!

BESTEMT: Mike Jensen dunket inn 0-1 etter 22 minutter.

RBK fortsatte å dominere i andre omgang. En drøy time var spilt da Hedenstad kom seg rundt på høyre og slo inn. Han fant Søderlund som headet tilbake mot hjørnet. Ballen hadde god redning, men en Linfield-spiller fikk sklidd inn foran mål og stoppet ballen.

Presset ga igjen resultat etter 69 minutter. Meling spilte til en god Konradsen på venstresiden, som fikk slått ballen over motspilleren sin og satte fart mot linja. Inne foran mål fant han Søderlund som satte inn 0-2!

DOMINANT: Tore Reginiussen ble med i flere angrep og banket også ballen i stanga! Bakover hadde Rosenborg god kontroll på vertene.

Rosenborg hadde god kontroll på Linfield i avslutningen og var nærmere 0-3 enn vertene var redusering. Kampen endte 0-2 og dermed har Rosenborg et godt utgangspunkt før returkampen på Lerkendal om én uke.

Linfield - Rosenborg (0-1) 0-2