Solid seier i Skjelbreds comeback

Rosenborg tok krigen, satte opp tempoet og viste effektivitet foran mål da Viking ble slått 3-0 i Per Ciljan Skjelbreds comeback på Lerkendal.

Ni år og tre dager etter forrige kamp for Rosenborg var endelig Per Ciljan Skjelbred tilbake for Rosenborg. Det endte med en herlig 3-0-seier og tre viktige poeng.

Det var Gjermund Åsen som sto for kampens første sjanse etter et kvarters spill, sammen med Helland som slo et hjørnespark presist på første stolpe. Åsen var oppe med hodet, men headet like over tverrliggeren.

Per Ciljan Skjelbred tok plassen sentralt på midtbanen og tok stort ansvar både offensivt og defensivt. Med solide pasninger åpnet han flere ganger opp Viking-forsvarets etablerte forsvar og med litt mer presisjon fra RBK på siste tredjedelen kunne det endt med store målsjanser.

Faye Lund stoppet gigantsjanse

Viking var heller ikke ufarlige, og fikk en stor sjanse etter en drøy halvtime. Ibrahimaj satte ballen i stanga, og Berisha satte returen utenfor den andre. Stor var også muligheten da Veton Berisha ble spilt helt alene gjennom etter 39 minutter, men han tapte duellen mot Julian Faye Lund som sto som en vegg denne kvelden!

Da viste Pål-André Helland hvordan det skulle gjøres, bare minutter senere. Fra spiss vinkel satte han ballen i lengste hjørne og Rosenborg var i føringen!

Rosenborg fikk satt et enda høyere tempo i andre omgang og kun en iherdig arbeidsinnsats fra Vikings-forsvar holdt RBK fra å omskape de potensielle sjansene til store muligheter. Men på dødball var Rosenborg sterkest. 56 minutter var spilt da et hjørnespark ble stusset inn i feltet og ingen plukket opp en smart Even Hovland som var på plass på bakre stolpe og kontrollerte inn 2-0 med hodet fra en meters avstand.

Viking hevet seg litt midtvegs i omgangen, men 2-0 var ikke nok for Rosenborg, som ville ha mer. Og da Henriksen satte inn ny energi i form av Carlo Holse og Filip Brattbakk ble det etablert et nytt press mot Viking-forsvaret det siste kvarteret.

Tolv minutter gjensto da Erlend Dahl Reitan slo et utsøkt, tidlig innlegg inn fra høyre til Torgeir Børven som steg opp på åtte meter og styrte ballen i mål med hodet! Rosenborg vant 3-0!

Torgeir Børven satte inn 3-0 på et utsøkt innlegg fra Reitan. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Torgeir Børven satte inn 3-0 på et utsøkt innlegg fra Reitan.

Rosenborg - Viking (1-0) 3-0