Solid seier på Marienlyst

Strømsgodset hadde ikke tapt hjemme siden 16. mai, men en sterk danske og en målfarlig nigerianer sørget for en sterk RBK-seier i Drammen.

Det var Rosenborg som tok tak i banespillet fra start på Marienlyst, men vertene Strømsgodset forsvarte seg bra og hindret RBK fra å komme til så mange gode innleggsmuligheter. 

Annonse:
RBK kom til den første store sjansen da en feil i Strømsgodsets forsvar gjorde at Jevtovic fikk gått i duell med Espen Bugge Pettersen, men keeperen gjorde seg stor og stoppet ballen. Mike Jensen var på returen, men langskuddet fra kapteinen ble stoppet av en forsvarer noen meter fra mål.

Selv om Rosenborg hadde ballen mest, var det Strømsgodset som skapte flest store sjanser før pause. André Hansen måtte ta frem en reaksjonsredning da Eirik Ulland Andersen fikk skyte upresset fra 12 meter, men RBKs sisteskanse fikk en arm i veien. 

Strømsgodset kom ut i andre omgang med mye energi, og var det skapende laget det første kvarteret. Men Rosenborg var som vanlig tålmodige, og holdt unna til sjansen bød seg. Og det gjorde den da RBK fikk hjørnespark etter 61 minutter. Birger Meling slo presist inn og foran mål kom Nicklas Bendtner seg løs og stanget Rosenborg i føringen!

Nå Rosenborg på hugget og på et nytt hjørnespark åtte minutter senere smalt det igjen. Som på det første målet var det Birger Meling som slo presist inn, men denne gangen susset Tore Reginussen ballen, før den gikk via Anders Konradsen og videre til Samuel Adegbenro som satte ballen i mål fra kloss hold!

Samuel Adegbenro satte inn 0-2
Samuel Adegbenro satte inn 0-2

Strømsgodset sendte mange spillere fremover i jakten på en redusering, og som i resten av kampen var de gode på sin høyreside og kom til farlige innlegg. Nærmest var Francisco Júnior som klinket ballen i stanga.

Men Rosenborg tok tilbake grepet om kampen mot slutten og kontrollerte inn til en solid seier på Marienlyst, den første på åtte år, og RBK beholder luken på seks poeng på toppen av tabellen!


 

Kampfakta:

Strømsgodset - Rosenborg (0-0) 0-2
Eliteserien, kampdag 21
Marienlyst Stadion, Drammen
10. september 2017 kl. 20.00

Mål:
0-1 Nicklas Bendtner 61’
0-2 Samuel Adegbenro 69’

Rosenborg (4-3-3):

Asset 1 Asset 2
1
A. Hansen

2
V. Hedenstad
4
T. Reginiussen
16
J. Skjelvik
3
B. Meling

7
M. Jensen
25
M. Lundemo
Substituted out 81'
8
A. Konradsen
Substituted out 79'

26
M. Jevtović
Substituted out 46'
9
N. Bendtner
Goal 61'
11
Y. de Lanlay
Innbyttere
28
S. Adegbenro
Substituted in 46'
Goal 69'
20
A. Gersbach
17
J. Levi
14
J. Bjørdal
5
J. Rasmussen
Substituted in 81'
15
A. Trondsen
Substituted in 79'
24
A. Østbø
Innbyttere
 • 28
  S. Adegbenro
  Substituted in 46'
  Goal 69'
 • 20
  A. Gersbach
 • 17
  J. Levi
 • 14
  J. Bjørdal
 • 5
  J. Rasmussen
  Substituted in 81'
 • 15
  A. Trondsen
  Substituted in 79'
 • 24
  A. Østbø

Strømsgodset (4-2-3-1):

Espen Bugge Pettersen

Lars Vilsvik
Mounir Hamoud
Marius Høibråten
Jonathan Parr

Francisco Júnior
Henning Hauger

Tokmac Nguen (Andreas Hoven 46')
Bassel Jradi (Kristoffer Tokstad 42')
Eirik Ulland Andersen

Marcus Pedersen (Pontus Engblom 20')

Annonse fra Eliteserien: