Solid statistikk mot Tromsø

Rosenborg har et godt tak på Tromsø på Lerkendal, men historien viser mange jevne kamper på Lerkendal.

Annonse:

Tromsø vant på Lerkendal på 16. mai for to år siden da Gjermund Åsen stod for to strøkne assist i 2-1-seieren til bortelaget. Lørdag skal samme Åsen ta i mot gamle lagkamerater på Lerkendal, i jakt på tre viktige poeng for å tette luken opp til toppen av tabellen.

Rosenborg tapte 0-1 på Alfheim for halvannen måned siden, en bortearena der RBK har slitt historisk sett. På hjemmebane ser det lysere ut, der Rosenborg har syv seiere og to uavgjort på de siste ti kampene mot "Gutan":

2018: Rosenborg 2-1 Tromsø
2017: Rosenborg 1-2 Tromsø
2016: Rosenborg 3-1 Tromsø
2015: Rosenborg 1-1 Tromsø
2013: Rosenborg 2-1 Tromsø (NM)
2013: Rosenborg 2-1 Tromsø
2012: Rosenborg 3-0 Tromsø
2011: Rosenborg 3-1 Tromsø
2010: Rosenborg 1-0 Tromsø
2009: Rosenborg 0-0 Tromsø

Her kan du se alle målene fra de fem siste kampene mellom lagene på Lerkendal


Begge lag trenger poeng

Begge lag trenger på når dommer Tore Hansen blåser i gang Eliteserie-kampen på Lerkendal klokken 15:30 på lørdag. Tromsø ligger i skrivende stund to poeng foran Ranheim på kvalifiseringsplass og tre poeng over direkte nedrykk. 

Rosenborg ligger på sjetteplass tross en meget god form. Siden 16. mai har Eirik Hornelands menn vært vunnet 12 av 15 kamper i serie, cup og ikke minst Europa, der 0-1-tapet i Tromsø er et av få feilkjær.

Rosenborg kommer også med fornyet selvtillit etter nok en kjempeprestasjon i Champions League-kvalifiseringen. 3-1-seieren over Maribor i Slovenia, betyr et godt utgangspunkt foran den avgjørende kampen på Lerkendal på tirsdag.

Men først skal det jaktes en meget viktig trepoenger mot Tromsø - på et meget familievennlig tidspunkt på lørdag.

Slik kjøper du billett

Billettluken åpner klokken 10 på kampdag, men du kan også kjøpe billetter på Ticketmaster. Merk at det er reduserte priser på familiebilletter.

På kampdag vil det også foregå aktiviteter på Nils Arnes Plass. To timer før kampstart åpner Fanzone - et tilrettelagt oppholdssted for publikum i timene før kampen. Her blir det musikk, underholdning, bespisning, ansiktsmaling og salg av både supporterprodukter og billetter. Fanzone åpner klokken 13:30.

Vi ses på Lerkendal på lørdag når Rosenborg møter Tromsø klokken 15:30!

Annonse fra Eliteserien: