Spissene fikset biffen

Casper Tengstedt scoret i debuten og Ole Sæter ble matchvinner da HamKam ble slått 2-1 på Lerkendal.

Rosenborg tok kommandoen på Lerkendal fra første spark på ballen, og skulle ha scoret allerede etter fem minutter. Tengstedt dro seg lekkert fri langs dørlinja og la eksemplarisk ut 45 til Ole Sæter. Men fra kort hold bommet trønderen på målet.

Men Rosenborg holdt trykket oppe og fikk scoringen sin etter en dødball. Assistkongen Carlo Holse serverte sin landsmann nydelig inne i feltet, og dermed fikk Tengstedt scoringen sin i debuten. Assisten var Holses åttende for sesongen.

Både Erlend Reitan og Olaus Skarsem hadde sine muligheter etter scoringen, men det var bortelaget som i stedet fikk utligningen. På sin første mulighet scoret HamKam ved Kristian Onsrud etter pent spill inne i Rosenborgs 16-meter.

Like før pause var Tengstedt centimetere fra å score sin andre for dagen, men ballen traff innsiden av stanga og ut. Dermed gikk lagene til pause med 1-1. Flatterende for bortelaget.

Rosenborg fortsatte jakten på scoringer i 2. omgangen, men klarer ikke å skape de helt store sjansene i starten av de siste 45 minuttene.

Etter knappe 60 spilte minutter var Tengstedt nok en gang i sentrum da han ble spilt alene med keeper. HamKam-forsvareren rev spissen ned bakfra og dermed rødt kort.

Etter utvisningen startet et råkjør mot HamKam-målet og det var helt utrolig at Rosenborg ikke fikk hull på byllen. Holse, Rogers og Tengstedt hadde enorme muligheter til å score 2-1, men det ville seg ikke.

Men i 71. minutt skulle det endelig lykkes. Erlend Reitan la et nydelig innlegg fra høyre som Ole Sæter stanget vakkert i lengste hjørne. Ledelse 2-1 til Rosenborg.

Etter scoringen ble hjemmelaget passive og slapp helt unødvendig HamKam tilbake i kampen. Og på tampen av kampen kunne det gått galt, men Rosenborg reddet inn tre poeng.