Sporting tok alle poengene på Lerkendal

Rosenborg løftet seg litt etter pause, men ble igjen stående igjen uten poeng etter for enkle baklengsmål.

Det var gjestene fra Portugal som fikk den beste starten på Lerkendal. Kvarteret var spilt da Sporting tok ledelsen på et innlegg fra høyre. Sebastian Coates fikk upresset gå opp foran mål og headet inn ledermålet.

Rosenborg skapte også muligheter, som da Alexander Søderlund dundret et frispark gjennom muren etter en knapp halvtime. Renan Ribeiro måtte gi retur, men den ble satt utenfor.

Sporting skulle doble ledelsen før pause, og igjen ble det litt for gode arbeidsforhold for Sporting-angrepet som kunne snappe en feilpasning og Bruno Fernandes kunne til slutt sette ballen i mål alene med André Hansen.

Tok over spillet etter pause

Rosenborg tok over banespillet i andre omgang. Sporting virket komfortable med stillingen, men samtidig fikk Rosenborg kommet til innlegg etter innlegg. RBK manglet dessverre litt i de avgjørende situasjonene foran målet.

Samuel var nær å komme til heading fra to meter etter en times spill, men keeper fikk akkurat bokset unna. Innbytter Maars Johnsen kom hakket nærmere med en heading noen minutter senere, men det ble ikke nok kraft til å stresse Sporting-målvakten.

Tore Reginiussen og Rosenborg måtte innse et nytt tap i Europa League.

Med åtte minutter igjen holdt RBK på å gi Sporting nok en gavepakke med en dårlig klarering rett inn i egen 16-meter, men André Hansen reddet det påfølgende skudet med ansiktet!

Fem minutter før slutt forsøkte Marius Lundemo seg fra langt hold og traff stanga! Det var det nærmeste Rosenborg kom redusering, og kampen endte med tap 0-2.

Rosenborg - Sporting (0-2) 0-2