Stabæk stoppet seiersrekken

Rosenborg ville ta over ledelsen i Eliteserien med sin femte strake seier, men måtte nøye seg med å knappe inn på Branns forsprang.

Annonse:

Det var Rosenborg som startet best på Lerkendal og allerede etter seks minutter kom den første store sjansen da Hedenstad la inn fra venstre og Søderlund stupte frem og satte ballen like over ved nærmeste stolpe. 

Rosenborg hadde ikke den kjente angrepsrytmen utover i omgangen og det var Stabæk som skulle skape mest før pause. Moussa Njie kom til skudd fra kloss hold etter halvspilt omgang, men André Hansen kom i veien. Også Ohi fikk en stor mulighet da et sleivskudd ble en bra pasning på bakre, men han var akkurat for sent ute til å skli inn ledermålet. 

Og gjestene kjørte på også etter pause. Laget fra Bærum var veldig direkte i stilen og sendte Franck Boli i bakrom så fort anledningen bød seg. Det holdt på å betale seg allerede før minuttet var spilt, da Boli ble spilt i bakrom, men stopperne og André Hansen fikk stoppet forsøket. 

Noen minutter senere var der derimot ingen som klarte å stoppe Boli. På et innlegg fra venstre satte Stabæk-spissen ballen kontant opp i nærmeste kryss og gjestene var i føringen. 

Rosenborg løftet seg et knepp etter scoringen og jobbet hardt for å komme tilbake. Og bare noen minutter senere fikk Rosenborg kranglet inn 1-1-scoringen. Tore Reginiussen var sterk på bakre stolpe da han vant duellen og fikk sendt ballen inn foran mål. Der var Marius Lundemo fri og fikk den over streken. Lagene like langt.

Det ble et kraftig press mot Stabæk-målet etter utligningen, men gjestene hadde store rom å kontre i, noe de flere ganger utnyttet seg av. Innbytter Ola Brynhildsen ble spilt i bakrom, men igjen var André Hansen på plass og stoppet Stabæk. 

Det ble en litt frustrerende avslutning på kampen hvor Rosenborg forsøkte å spille seg til sjanser både langs bakken og via baller opp på de store spissene. Men ingen av taktikkene lykkes i særlig grad og dermed klarte ikke Rosenborg å benytte Branns tap til å ta over tabelltoppen. Kampen endte 1-1.


Kampfakta:

Rosenborg - Stabæk (0-0) 1-1
Eliteserien, kampdag 18
Lerkendal Stadion
12. august kl. 18.00

Mål:
0-1 Franck Boli 52'
1-1 Marius Lundemo 59'

Rosenborg (4-3-3):

Asset 1 Asset 2
1
Hansen


2
Hedenstad
4
Reginiussen
16
Hovland
20
Gersbach
Substituted out 56'

25
Lundemo
Goal 59'
3
Meling

7
Jensen


17
Levi
14
Søderlund
Substituted out 73'
9
Bendtner
Innbyttere
24
Østbø
21
Reitan
26
Serbecic
36
Skarsem
34
Botheim
Substituted in 56'
35
Ceide
10
Vilhjálmsson
Substituted in 73'
Innbyttere
  • 24
    Østbø
  • 21
    Reitan
  • 26
    Serbecic
  • 36
    Skarsem
  • 34
    Botheim
    Substituted in 56'
  • 35
    Ceide
  • 10
    Vilhjálmsson
    Substituted in 73'

Stabæk (4-4-2):

Marcus Sandberg

Ronald Hernandez
Vadim Demidov
Daniel Granli
Jeppe Arctander Moe

John Hou Sæter
Moussa Njie (Ola Brynhildsen 69')
Hugo Vetlesen
Tobias Børkeeiet

Ohi Omoijuanfo
Franck Boli

Annonse fra Eliteserien: